BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,98
ALTIN 2.425,86
HABER /  GÜNCEL

Hakan Fidan o görüşmeyi Öcalan'a anlatmış

Celalettin Can, Hakan Fidan'ın Salih Müslim ile görüşmesini Öcalan'a anlattığını söyledi.

Abone ol

Öcalan'ın 'Stratejik konum' talebi ve bu isteğin üzerine yapılan açıklamalar ile ilgili Akil İnsanlar heyetinden Celalettin Can'dan dikkat çeken açıklamalar...

Öcalan'ın 'Stratejik bir konumda' olduğunu iddia eden 'Akil insan' Can, Akdoğan'a “Madem Öcalan’ın stratejik konumu yok o zaman neden MİT Müsteşarı Sayın Hakan Fidan, Salih Müslim ile devletin yaptığı görüşmeler hakkında Öcalan’a bilgi verme ihtiyacı duydu." diye sordu ve Âkil İnsanlar Heyeti olarak Türkiye’yi dolaştıklarında Öcalan’ın stratejik konumunu halka anlattıklarını belirtti.

Geçtiğimiz günlerde, terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan'ın, çözüm sürecinde konumunun iyileştirilmesini talep ettiği belirtilmiş ve 'Stratejik bir rol' üstlenmek istediği ifade edilmişti. Başbakan’ın Başdanışmanı Yalçın Akdoğan’ın bu taleple ilgili açıklamalarını değerlendiren Âkil İnsanlar Heyeti’nde yer alan Celalettin Can, dikkat çeken bazı bilgiler paylaştı. PYD Lideri Salih Müslim’in Türkiye’deki temaslarıyla ilgili önemli bilgiler veren Can, “Madem Öcalan’ın stratejik konumu yok o zaman neden MİT Müsteşarı Sayın Hakan Fidan, Salih Müslim ile devletin yaptığı görüşmeler hakkında Öcalan’a bilgi verme ihtiyacı duydu." dedi.

Can ayrıca Öcalan'ın stratejik konumunu Âkil İnsanlar Heyeti olarak Türkiye’yi dolaştıklarında halka anlattıklarını da ifade etti.

İşte, Taraf'ın haberinin ilgili bölümü:

Celalettin Can, Başbakan’ın Başdanışmanı Yalçın Akdoğan’ın, Öcalan’ın stratejik konumu olmadığı yönündeki yazısına değindi. PYD Lideri Salih Müslim’in Türkiye’deki temaslarıyla ilgili önemli bilgiler veren Can şunları söyledi:

“Madem Öcalan’ın stratejik konumu yok o zaman neden MİT Müsteşarı Sayın Hakan Fidan, Salih Müslim ile devletin yaptığı görüşmeler hakkında Öcalan’a bilgi verme ihtiyacı duydu. Siyasette şeffaf ve sahici olmak önemli bir meziyettir. Bu sürecin iki asli unsuru var; Abdullah Öcalan ve Recep Tayyip Erdoğan. Taraflar da PKK ile devlet. Süreç Öcalan ile hükümet arasında ilerleyen bir süreç. MİT Müsteşarı üzerinden yürüyen bir güvenlik meselesi algısı yaratılmaya çalışılıyor ama meselenin aslı budur.”

AKİL İNSANLAR HALKA ÖCALAN'I ANLATIYORMUŞ

Âkil İnsanlar Heyeti olarak Türkiye’yi dolaştıklarında Öcalan’ın stratejik konumunu halka anlattıklarını belirten Celalettin Can, şöyle devam eti: “Başbakan ile Dolmabahçe’de yaptığımız toplantıda ben bizatihi Öcalan’ın rolünün stratejik olduğunu anlattım kendilerine. Fakat Abdullah Öcalan’ın bu konumuna uygun bir donanıma kavuşturulmadığını ve bunu anlayamadığımı ilettim. Öcalan’ın barış için elimizdeki en büyük koz olduğunu söyledim. Hükümet bir yandan barış sürecinin sürmesini, silahların susmasını, gerillanın geri çekilmesini istiyor, en küçük sıkıntıda sorunu Abdullah Öcalan ile çözmek istiyor ama Öcalan’ın konumunu kabul etmiyor. Bu anlaşılmaz bir durum.”