BIST 9.741
DOLAR 32,51
EURO 34,78
ALTIN 2.423,46
HABER /  GÜNCEL

Hakan Fidan depremi! AK Parti'de şok gelişme!

MİT eski Müsteşarı Hakan Fidan, 25. Dönem Milletvekili adaylığı için AK Parti'ye yaptığı başvuruyu geri çekti.

Abone ol

Milli İstihbarat Teşkilatı Eski Müsteşarı Hakan Fidan, 25'inci Dönem milletvekili genel seçimleri aday adaylığı başvurusunu geri çekti.

Fidan, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi :

"Gördüğüm lüzum üzerine, bugün itibariyle 25'inci Dönem milletvekili genel seçimleri aday adaylığı başvurumu geri çekmiş bulunuyorum.

Ülkeme ve milletime hizmet yolunda, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tevdi edilen her vazifeyi hakkıyla yerine getirmenin gayreti içinde olacağım. Bu vesileyle, destek ve itimatlarından dolayı, Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza ve aziz milletimize şükranlarımı arz eder, saygılar sunarım. Dr. Hakan Fidan."

ERDOĞAN SERT TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Fidan'ın adaylığının açıklanmasından sonra en şaşırtan tepki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan gelmişti. Erdoğan, Fidan'ın aday olmasını eleştirmiş, MİT'teki görevinin çok daha kritik olduğunu vurgulamıştı. Geçtiğimiz hafta Fidan ile Umre'de görüştüğü bildirilen Erdoğan yine de Fidan'a kırgınlığının devam ettiğini söylemişti. Erdoğan “Onu böyle bir göreve getiren benim. Müsaade edilmiyorsa orada kalması ve ayrılmaması gerekirdi. Tabii ki kırgınım” demişti.

7 ŞUBAT'TA İSTİFA ETMİŞTİ

Fidan, AK Parti'den milletvekili adayı olmak için 7 Şubat'ta MİT Müsteşarlığı görevinden istifa etmiş, 20 Şubat'ta da AK Parti'ye adaylık başvurusu yapmıştı.