BIST 9.096
DOLAR 32,38
EURO 35,00
ALTIN 2.326,03
HABER /  GÜNCEL

Hakan Fidan çözümün 3 ayağını açıkladı

MİT Müsteşarı Hakan Fidan, terör örgütü PKK ile görüşme sürecinin üç ayaklı devam ettiğini ve hedefin DDR çerçevesinde silah bıraktırmak olduğunu söyledi.

Abone ol

, MİT Müsteşarı Hakan Fidan 'ın, terörü bitirecek formülüne ulaştı.  Gazetenin haberine göre MİT Müsteşarı Hakan Fidan, terör örgütü PKK ile görüşme sürecinin üç ayaklı devam ettiğini ve hedefin DDR çerçevesinde silah bıraktırmak olduğunu söyledi. Abdullah Öcalan'ın kilit isim olduğunu söyleyen Fidan, "ancak tek isim değil" diyerek hedefin 2014 yılına kadar silah bıraktırmak olduğunu dile getirdi.

MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın, 5. Büyükelçiler Konferansı'nda verdiği brifingin ardından, Türkiye'nin Kuzey Irak politikası, İzmir 'de tartışılmaya devam etti. , Hakan Fidan toplantı sırasında çözüm için üçlü süreç yürüttüğünü belirtti ve dünyada da uygulanan DDR (Demobilisation, Disarmament, Reintegration) (Dağdan indirme, silah bıraktırma, topluma yeniden kazandırma) sürecini örnek verdi. Fidan, İmralı- Kandil ve örgütün Avrupa ayağıyla da görüşme kapısı açıldığını, henüz karşılıklı güvenin sağlanmadığını belirtti.

ÖRGÜT İÇİ FARKLILIKLAR VAR

Fidan, büyükelçilere, "Bu üç kanat arasında farklılık mı var? Yoksa anlaşmalı bir süreç mi? Bunu devam eden görüşmelerde göreceğiz" mesajını verdi. Görüşme sürecinde üç kanat arasında farklılıklar olduğuna işaret eden Fidan, ancak bu farklılıkların kaynağının henüz tespit edilmediğini belirtti.

ÖCALAN KİLİT İSİM AMA TEK İSİM DEĞİL

Fidan, farklılıkların İmralı ile koordinasyon halinde mi yoksa örgüt içindeki güç savaşından mı kaynaklandığının anlaşılması için müzakere sürecinin önemli olduğunu vurguladı. Müzakere sürecinin devam edeceğini ve bu sürecin sonunda üç kanat arasında güven mekanizmasının da oluşmasını beklediğini belirtti. Fidan, çözüm sürecinde Abdullah Öcalan 'ın kilit olduğunu, ancak tek isim olmadığını belirtirken, hedefin 2014'e kadar silah bırakma olduğuna işaret etti.