BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.302,73
HABER /  GÜNCEL

Hakan Fidan bu tartışmaları bitirmeli

Darbenin gerçekleştiği saatlerde MİT'te yemekte olan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in darbeyi karısından öğrenmesi Melih Altınok'un gündemindeydi.

Abone ol

Sabah gazetesi yazarı Melih Altınok, bugünkü yazısında MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı 15 Temmuz'daki darbe girişimiyle ilgili tartışmaları bitirmesi için konuşmaya çağırdı.

Abdulkadir Selvi'nin Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in MİT yerleşkesinde darbeyi karısından öğrendiğini yazması dikkat çekmişti. İşte bu ayrıntıyı Altınok, köşesinde ele aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 15 Temmuz gecesi Fidan'a ulaşamadığını darbe girişimini eniştesinden öğrendiğini söylediği sözleri hatırlatan yazar, yazısına böyle devam etti:

"Örneğin, Sayın Cumhurbaşkanı'nın 15 Temmuz sonrası Türk televizyonlarına verdiği ilk röportajda da kendisine darbe girişiminden ne zaman haberdar olduğunu sormuştum.
Eniştesinin telefonuyla gelişmelerden haberdar olduğunu söylemiş ve eklemişti:
"Bu haberi alınca doğrusu inanmadım da. Ve ben MİT Müsteşarımızı aradım, ulaşamadım. Genelkurmay Başkanımızı aradım, ulaşamadım."
Başbakan Binali Yıldırım da şunları söylemişti:
"Ben bunu Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanına sordum. 'Yani bu nasıl olur' dedim? 'Başbakan'ın haberi yok, Cumhurbaşkanı'nın haberi yok. Tamam Genelkurmay Başkanı'nın bilgisinin olması gayet doğal ama aynı zamanda Başbakan'a da söylemeniz gerekiyor çünkü siz Başbakan'a karşı sorumlusunuz bağlısınız.' Tabii onun cevabını veremedi. Herhangi bir şey de söyleyemedi, doğrusu bu."
Anlaşılan o ki Fidan, bizler gibi bu basit soruların önemli olduğunu düşünmüyor."