BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,78
ALTIN 2.497,40
HABER /  GÜNCEL

Hakan Atilla'nın ailesi ABD'deki davada neden yok? Parayı kim ödüyor?

Reza Zarrab'ın sanıkken itirafçı olup tanık koltuğuna oturduğu davanın tek tutuklu sanığı Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla'nın eşi ve oğlu davayı izlemek için neden ABD'ye gitmedi? Atilla'nın avukat parasını kim ödüyor?

Abone ol

ABD'de "Reza Zarrab davası" olarak başlayan ancak Zarrab'ın "itirafçı" olmasıyla 'Hakan Atilla" davasına dönüşen davayla ilgili herkesin merak ettiği sorunun cevabı ortaya çıktı. 

Habertürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı, Hakan Atilla'nın eşi ve çocuklarının ABD'deki davayı neden izlemedikleri ve Hakan Atilla'nın Türkiye'i ve Halk Bank eski Genel Müdürü Süleyman Aslan'ı suçlayan avukatlarının parasını kimin ödediği sorularının cevabını verdi. 

EŞİ DE HALK BANK ÇALIŞANI! GİTMESİNE İZİN VERİLMİYOR...

Atilla’nın eşi ve çocuğunun niye duruşmada olmadığının cevabını veren Nagehan Alçı, "Hakan Atilla’nın eşi de Atilla gibi Halkbank çalışanı. Atilla ABD’de tutuklandığından beri gidip görmek istiyor ancak banka onun Amerika’ya girişini de riskli bulduğu için izin vermiyor. 21 yaşındaki oğlu, babası tutuklandıktan sonra onu bir kez görmeye gitmiş. Ancak dava başladıktan sonra aileden yeni bir seyahat talebi gelmemiş."

ATİLLA’NIN AVUKATLARININ PARASINI KİM ÖDÜYOR?

Hakan Atilla’nın avukatları strateji olarak eski genel müdür Süleyman Aslan’ı ve bankayı suçlayıp Atilla’nın dürüst bir çalışan olduğu tezini işlediklerini hatırlatan Nagehan Alçı, "Peki eski genel müdürleri ve Halkbank’ı da hedef alan savunmanın masrafını kim karşılıyor?" diye sorduk ve cevabını da verdi: "Öğrendiğime göre kendi çalışanları olduğu ve görevli gittiği için Halkbank karşılıyor."

HALK BANKASI PARASIYLA REZİL Mİ OLUYOR?

Son günlerde etrafında “Şayet bu avukatların parasını banka veriyorsa paranla rezil olmak budur” laflarını sık sık duyduğunu ifade eden Nagehan Alçı, "ABD’deki hukuk sisteminde davanın ne üzerine kurulacağı duruşmalar başladıktan sonra şekilleniyor ve strateji de ona göre belirleniyor. Atilla’nın avukatları müvekkillerini tahliye ettirmek dışında başka bir şeyi gözetmiyorlar. Halkbank’ın bundan rahatsız olduğunu düşünüyorum ama bildiğim kadarıyla ödemeyi yapsa bile strateji belirleme şansı yok."