BIST 9.084
DOLAR 32,38
EURO 35,04
ALTIN 2.326,25
HABER /  DÜNYA

Hakan Atilla ile savcının Reza Zarrab diyaloğuna bakın!

ABD'deki davanın 14'üncü gününde davanın tek tutuklu sanığı Mehmet Hakan Atilla, hakkındaki suçlamaları reddetti. Reza Zarrab ile ambargoyu delmek için görüşme yapmadığını söyleyen Atilla, kanunları çiğnemediğini ifade etti.

Abone ol

ABD'deki davanın tek sanığı Hakan Atilla, hakkındaki suçlamaları bir kez daha reddetti. Reza Zarrab dahil kimseyle ambargo yaptırımlarını atlatmak için pazarlık yapmadığını ifade eden Atilla, ABD'den Reza Zarrab ile ilgili süreç boyunca herhangi bir uyarı gelmediğini de söyledi.

Hakan Atilla, tek sanık olarak yargılandığı ABD'deki davanın 14'üncü gününde avukatı Cathy Fleming'in sorularını cevapladı. İran'a yapılan doğalgaz ve petrol ödemelerinin nasıl gerçekleştiğine dair detaylı bilgiye sahip olmadığını söyleyen Atilla, Halkbank'ın ticaretten elde edilen paraları fonlar aracılığıyla değerlendirdiğini ifade etti.

Reza Zarrab'ın ambargoyu delmek için uydurduğu sahte gıda ticaretiyle ilgili de bilgi sahibi olmadığını yineleyen Hakan Atilla, bu konuda Zarrab ile ilgili aralarında herhangi bir görüşme gerçekleşmediğini belirtti. 

Avukatının, savcının iddianamede kendisine yönelttiği suçlamaları kabul edip etmediğine ilişkin soruya ise Atilla, suçlu olmadığını Reza Zarrab ile ilgili ABD'den kendilerine herhangi bir uyarı da gelmediğini söyledi. İşte Atilla ile avukatı arasındaki o diyalog:

Fleming: Yaptırımları atlatmak için Zarrab veya bir başkasıyla işbirliği yaptınız mı?

Atilla: Hayatımda bu konuda kimseyle asla işbirliği yapmadım.

Fleming: Herhangi bir kanunu çiğnemeye niyetlendiniz mi?

Atilla: Asla.

Fleming: İddianamedeki suçlardan suçlu musunuz?

Atilla: Değilim.

Atilla sözlerini "Kesinlikle değilim" şeklinde sonlandırdı.