BIST 9.788
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.433,81
HABER /  DÜNYA

Hakan Atilla için karar ne? Reza Zarrab'a davada suçlama

ABD'deki Hakan Atilla davasında sona yaklaşıldı. Davanın dünkü duruşmasında Hakan Atilla bir kez daha ifade verdi. Atilla'nın avukatı, savcının iddialarını çürütürken ambargoyu delen iki ismin Reza Zarrab ve Süleyman Arslan olduğunu ileri sürdü.

Abone ol

ABD'deki Hakan Atilla davasında son sözler söylendi, mahkemenin son kararını bugün açıklaması bekleniyor. Hakan Atilla'nın avukatı, Reza Zarrab'ı İran için ekonomik cihat yapmakla suçladı ve suç ortağının Hakan Atilla değil Süleyman Arslan olduğunu ileri sürdü.

ABD ile Türkiye arasında krize neden olan "ambargo delme davası"nda sona gelindi. Davanın dünkü duruşmasında Mehmet Hakan Atilla'nın çapraz sorgusu yapıldı. Atilla'nın avukatı Victor Rocco, Reza Zarrab'ın İran'a karşı ekonomik cihat yaparak servet elde etmekle suçladı ve asıl sorumlunun Zarrab ile birlikte işbirliği yapan Süleyman Arslan'ın olduğunu ileri sürdü.

Atilla’nın her gün işe giden, davada suçlanan diğerler isimler gibi rüşvet almayan çalışkan, dürüst bir adam olduğunu söyleyen Rocco, Zarrab’ın ‘sorun çözen’ adamının Atilla değil, eski Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan olduğunu söyledi: “Reza Zarrab kime gidiyordu? Satın aldığı adama gidiyordu. Doğrudan Süleyman Aslan’a gidiyordu. Whatsapp ve Viper'da genç âşıklar gibiydiler.” Rocco, jüriye dönerek, "Şimdiye kadar amaca ilişkin bir şey duymadık. Savcılığın iddia ettiği tüm bu şeyleri yaparken Atilla'nın amacı neydi" dedi.

YARGIÇTAN O KAYDA İZİN ÇIKMADI

Yargıç Berman, Reza Zarrab’ın tanıklığını çürütmek için kritik önemdeki ses kaydının jüri üyeleri için dinletilmesine onay vermedi. Söz konusu kayıt, Zarrab’ın amcasıyla cezaevinde yaptığı bir telefon görüşmesini yansıtıyor. Bu görüşmenin dökümüne göre; Zarrab, ABD’de hukukun üstünlüğü olmadığını ve yapmadığı bir şeyi de itiraf etmek zorunda kalabileceğini” söylüyordu.

SAVCI ‘YALANLAR DAVASI’ DEDİ

İddia makamının son argümanlarını ise Savcı Yardımcısı Michael Lockard sundu. Davanın “multi-milyar dolarlık yaptırım delme programını örtbas etmek için Atilla’nın söylediği yalanlar davası” olarak tanımlayan Lockard, Atilla’nın kendi adına yaptığı tanıklığı süresince yalan söylediğini savundu. Lockard, Atilla’nın birçok konuda tonunu değiştirdiğini savunarak, “Tutuklanmadan önce önemli bir adamdı... Bu davada size o kadar da önemli olmadığını anlatmaya çalıştı” dedi. Savcı yardımcısı, Atilla’nın başından beri tüm bu işlerin içinde olduğunu ve her basamakta bulunduğunu savundu.