BIST 9.680
DOLAR 32,42
EURO 34,46
ALTIN 2.488,97
HABER /  GÜNCEL

Hain saldırıda sıcak gelişme

Bombacı teröriste yardım ve yataklık eden 4 kişi Diyarbakır'da yakalandı.

Abone ol

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, soruşturmanın çok ilerlediğini ve yakın zamanda kamuoyuna açıklama yapılacağını söyledi ve ekledi: "Bittiklerinin başlangıcı bu olay olacaktır" dedi.

Şahin, patlamanın meydana geldiği Karşıyaka Korutürk Caddesi'ndeki Şehitkamil İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, patlamaya ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınanlarla ilgili sorusu üzerine Şahin, ''Sayın Valimiz saat 17.30'da operasyonun güvenlik boyutu ve emniyet boyutuyla ilgili teknik açıklamalar yapacak. Oradan çok daha detaylı bilgi alırsınız. Ama ben şu kadarını söylüyorum, çok ilerledik. Kamuoyu ciddi manada tatmin olacak inşallah'' diye konuştu. Bakan Şahin şöyle konuştu:

''Dün şehitlerimizin ailelerini ziyaret ettik, onların dertleriyle dertlendik, acılarını paylaştık, 'acınız acımız, kaderiniz kaderimiz, kederiniz kederimiz' dedik. Bugün yine beraberiz. Bu sokaklar bizim 10 yıldan beri siyaset yaptığımız bizim canımız ciğerimiz, akrabalarımız, dostlarımız, kardeşlerimiz, canlarımız... Onlar ne kadar mutlu ve huzurlu olursa bu ekip o kadar mutlu ve huzurlu olur. Onlar ne kadar güçlü ise bu ekip o kadar güçlü olur. Şimdi onları ziyaret edeceğiz, hal hatır soracağız, farklı talepler varsa onları dinleyeceğiz. Gaziantep yaralarını hızlı bir şekilde sarıyor. Gaziliğin getirdiği ruh da burada biz birliğimizi, beraberliğimizi atalarımızdan tarihimizden alıyoruz. Medeniyetimizden alıyoruz, bizi biz yapan değerlerimizden alıyoruz.

BİTTİKLERİNİN RESMİDİR!

Dimdik ayakta olduklarını, şehrin yine kalkınmanın, sanayinin, kültürün başkenti olduğunu ve kentte huzur ve barışın tesis edildiğini anlatan Şahin, ''Terör örgütü bu yaptığı eylemin altında kalacak ve kendi yok olacaktır. İnşallah her şey çok daha iyi olacak. Bittiklerinin başlangıcı bu olay olacaktır" dedi.