BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,54
ALTIN 2.495,72
HABER /  GÜNCEL

Haftasonunun kültür sanat ajandası

Haftasonu planınızı yapmadan önce hazırladığımız programa bir göz atmanızı tavsiye ederiz

Abone ol

 

KİTAP

Türkiye’de demokrasinin kuruluş öyküsüne yeniden bakmak, geçirdiği evreleri görebilmek, bugünün Türkiye’sini okuyabilmek için Demokrasi: Türkiye Serüveni kitabında İlkay Sunar, bize özgün bir bakış açısı, temel bir başvuru kaynağı sunuyor.

“Demokrasi daha doğrusu çağdaş demokrasi evrensel dayanakları ve nitelikleri olan bir yönetim ve yaşam biçimidir. Bu yönetim biçimini evrensel bir seyyah olarak düşünürsek, her uğradığı ülkede farklı insanlar, toplumlar ve kültürlerle karşılaşır, farklı hadiseler başından geçer, bir ülkeden diğer ülkeye gördüğü muamele değişir. Kimi ülke bu ziyaretçiden hoşnut kalmaz, ülke dışına çıkarır, kimisi ona sınırlı bir yaşam alanı tanır, neredeyse tanınmaz hale sokar, kimileri ise ona alışır, benimser ve sürekli oturma izni verir. İşte bu evrensel ziyaretçi, II. Dünya Savaşı’ndan sonra Türkiye’ye davet ediliyor. Elinizdeki kitap Demokrasi’nin Türkiye serüvenini, yıllar içinde belirli makale ve konuşmalarımın eşliğinde, yorumlamaya, onunla yaşamanın sorunlarını, başarılarını irdelemeye çalışıyor.”

KONSER

Romantik müziğin İsveçli cool temsilcisi Jay Jay Johanson Türkiye’de hatırı sayılır bir dinleyici kitlesine sahip. Konserleri izdiham derecesinde yaşanan Johanson, Urbanbug tarafından düzenlenen ‘Urban Beatz 2’ partisinde şehir böceklerine Ghetto’da muhteşem bir gece yaşatacak. Tüm albümlerinden seçilmiş şarkıların yanı sıra son albümü “Self Portrait” albümündeki şarkılarının da yer aldığı bir repertuarla gelen Jay Jay Johanson’un bu konserindeki sürprizi ise, değişik yorumu ile izleyicileriyle farklı bir şekilde buluşturacağı Frank Sinatra şarkıları olacak. 6 Şubat gecesi, konser sonrasında session’da gerçekleşecek after party’de ise setin başında ‘Geleceğin Sasha’sı’ olarak gösterilen DJ Marc Vedo’ olacak.

Tüm albümlerinden seçilmiş şarkıların yanı sıra son albümü “Self Portrait” albümündeki şarkılarının da yer aldığı bir repertuarla gelen Jay Jay Johanson’un bu konserindeki sürprizi ise, değişik yorumu ile izleyicileriyle farklı bir şekilde buluşturacağı Frank Sinatra şarkıları olacak. 6 Şubat gecesi, konser sonrasında session’da gerçekleşecek after party’de ise setin başında ‘Geleceğin Sasha’sı’ olarak gösterilen DJ Marc Vedo’ olacak.

Zaman: 06 Şubat Cumartesi saat 22.30 

Mekan: Ghetto

Fiyat: Tam 50 TL Öğrenc: 40 TL

TİYATRO

Temmuz 2005... bütün dünya Britanya’da yaşanan büyük olaylardan bahsediyor. Okullarda, ofislerde, sokaklarda, parklarda, evlerde yoğun bir heyecan yaşanıyor…havada tuhaf bir gerginlik var…
Oysa kısa bir süre içinde Londra’nın merkezinde her şey değişecek...
Simon Stephens, bu çarpıcı değişimi ve deneyimi bize sıradan insanların hayatları üzerinden gösterir.
Pornografi, 2012 Olimpiyatları’nın açıklanmasıyla yakalanan mutluluk ve umut duygularının, bombalamaların ardından yerini “hızla” karamsarlık ve yıkıma bırakışını anlatır.
Oyun, mutluluktan yıkıma götüren tüm bu olayları 6 günlük süre içerisinde ele alır ve 7 insanın yaşadığı deneyimleri birleştirir.

Tarih: 06 Şubat Cumartesi 2010

Saat: 17.000

Mekan: Dotmarsta

Fiyat: Tam 45 TL Öğrenci: 28.50 TL

SERGİ


İstanbul Modern Fotoğraf Galerisi, Türkiye, Rusya ve Yunanistan’dan fotoğrafçıların yapıtlarından oluşan, üç ülkenin bir arada açacağı ilk sergi olma özelliğini taşıyan ve üç müzenin işbirliğiyle hazırlanan “İçimizdeki Zaman” sergisini açıyor.

Sergi fotoğrafları, İstanbul Modern Fotoğraf Sergileri Küratörü Engin Özendes, Moskova Fotoğrafevi Müzesi Müdürü Olga Sviblova ve Selanik Fotoğraf Müzesi Müdürü Vangelis Ioakimidis tarafından seçildi. Seçilen fotoğraflar aynı kalmak kaydıyla, çalışmalar farklı galerilerin boyutlarına uygun olarak üç ayrı set halinde basılıp, her küratörün yorumuna göre sergilenecek.

Sergide, Türk sanatçılar Berk Bilgin, Tolga Özgal, Burcu Göknar, Deniz Açıkalın, Yusuf Sevinçli, Rus sanatçılar Petr Lovigin, Georgy Pervov, Tim Parchikov, Natasha Pavlovskaya, Ivan Mikhailov, Yunan sanatçılar Paris Petridis, Panos Kokkinias, Yiorgos Kordakis, Stratos Kalafatis ve Christina Dimitriadis yer alıyor.

Her üç ülkeden 5, toplam 15 fotoğrafçının 151 fotoğrafından oluşan “İçimizdeki Zaman”, 27 Ocak-16 Mayıs 2010 tarihleri arasında İstanbul Modern Fotoğraf Galerisi’nde, Mart 2010’da Moskova Uluslararası Fotoğraf Bienali’nde, Nisan 2010’da Selanik Uluslararası Fotoğraf Bienali’nde açılacak ve Nisan-Mayıs aylarında her üç ülkede aynı anda sergilenecek.