BIST 9.049
DOLAR 32,33
EURO 35,09
ALTIN 2.300,60
HABER /  GÜNCEL

Hafta sonu hava nasıl olacak?

Meteoroloji yaz mevsimini özleyenlere müjdeli haberi verdi İşte hafta sonu beklenen hava sıcaklıkları

Abone ol

Meteoroloji yaz mevsimini özleyenlere müjdeli haberi verdi İşte hafta sonu beklenen hava sıcaklıkları...

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın kuzey ve doğusu (İstanbul, Edirne, Tekirdağ, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Bilecik), Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi (Erzincan, Erzurum, Ardahan, Kars, Ağrı, Iğdır), Çankırı, Yozgat, Sivas ile öğle saatlerinden sonra Batı Akdeniz'in iç kesimleri (Isparta, Burdur, Antalya'nın iç kesimleri), Denizli ve Konya çevreleri kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar Bartın, Kastamonu, Sinop, Amasya, Tokat, Samsun ve İnebolu çevrelerinde kuvvetli olacak.

HAVA SICAKLIĞI: Ülke genelinde 1 ila 3 derece artacak.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli, ilk saatlerde Akdeniz kıyı kesimi ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde güney ve güneybatılı yönlerden hafif ara sıra orta, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esecek.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların Bartın, Kastamonu, Sinop, Amasya, Tokat, Samsun ve İnebolu çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinde kuzey ve doğusu (İstanbul, Edirne, Tekirdağ, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Bilecik) kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

EGE: Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinden sonra iç kesimleri parçalı bulutlu ve Denizli çevreleri kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla Batı Akdeniz'in iç kesimleri parçalı çok bulutlu, öğleden sonra ve akşam ilk saatlerde Isparta, Burdur ve Antalya'nın iç kesimleri kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek

İÇ ANADOLU: Az bulutlu, kuzeydoğusu ile zamanla bölge geneli parçalı bulutlu, Yozgat, Sivas ile öğle saatlerinden sonra Konya ve Çankırı çevreleri kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar; Bartın, Kastamonu, Sinop ve İnebolu çevrelerinde kuvvetli olacak.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar Amasya, Tokat ve Samsun çevrelerinde kuvvetli olacak.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey kesimleri (Erzincan, Erzurum, Ardahan, Kars, Ağrı, Iğdır) aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek.