BIST 9.525
DOLAR 32,53
EURO 34,77
ALTIN 2.491,29
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Hafız sayısı düşüyor,reform lazım

İmam Hatip Liseleri 'hafızlık ve ezan okuma' yarışmalarında konuşan okul müdürü "hafız sayısı düşüyor" uyarısında bulundu.

Abone ol

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından ülke genelinde gerçekleştirilen İmam Hatip Liseleri 'hafızlık ve ezan okuma' yarışmaları Rize'de yapılan yarışmalarla devam etti. Hafızlık ve ezan okuma kategorilerinde gerçekleşen yarışmalarda öğrenciler okudukları ezan ve Kur'an sureleri ile jüri heyetini etkilemeye çalıştı.

Yarışmalardan önce bir konuşma yapan Güneysu İmam Hatip Lisesi Müdürü Yaşar Aktaş, Türkiye'de hafız yetiştirme alanında Rize'nin önceki yıllara oranla orta sıralarda yer aldığını söyledi. Hafız yetiştirme oranındaki düşüşün elem verici olduğunu ifade eden Aktaş, ''Hafızlık müessesesinin tekrar gözden geçirilip artık bir takım önlemlerin alınması gerekmektedir. Hafızların mesleki eğitim açısından imam hatip liseleri için çok önemli olduğunu, diğer öğrencilerimize mesleki eğitim açısından model teşkil edeceğine inanıyorum. Bugün yapılacak olan en hayırlı iş; çağın gereklerine uygun, akılcı, bilimsel ve pedagojik verilere uygun eğitim veren hafızlık eğitiminin yaygınlaştırılması ve teşvik ettirilmesi olacaktır.'' diye konuştu.

Güneysu Kaymakamı Fuat Demirci, Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder, İl Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik, Güneysu İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Külünk, Daire Amirleri ile çok sayıda öğretim görevlisi ve vatandaşın katıldığı yarışma sonunda hafızlıkta birinciliği İkizdere İmam Hatip Lisesi öğrencisi Muhammet Berşan Alkan aldı. Ezan okuma dalında ise birincilik, İkizdere İmam Hatip Lisesi öğrencisi Emre Yıldız'ın oldu.