BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,18
ALTIN 2.245,54

Hadi Özışık Kimdir?

İnternethaber, Gazeteoku ve Gazeteciler sitelerinin sahibi olan Hadi Özışık, internet medyasının öncü isimlerinden biri. Hadi Özışık'ın biyografisi şöyle:

İnternethaber Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hadi Özışık 1962 yılında Iğdır/Tuzluca'da doğdu.. Gazetecilik mesleğine, 1982 yılında Edebiyat öğretmeni Ali Kafkasyalı'nın telkin ve tavsiyesi ile Kars'ta yayın yapan Hüryurt gazetesinde köşe yazarlığı yaparak adım attı.

Profesyonel gazetecilik mesleğine Türkiye Gazetesi'nde (1986) adliye muhabiri olarak başlayan Hadi Özışık, daha sonra Günaydın Gazetesi, Bugün Gazetesi (Dinç Bilgin), Meydan Gazetesi, Milliyet Haber Ajansı, Yeni Günaydın Gazetesi, HBB Televizyonu, Kanal 6, Sağduyu Gazetesi, Tercüman Gazetesi (Ilıcak) ve Star Gazetesi'nde muhabir, yönetici ve köşe yazarı olarak çalıştı. 

Best FM'de bir süre "Konuşan Türkiye" programını sunan Hadi Özışık, TGRT Haber'de"Basın Odası" programını yaptı.

28 Şubat sürecinde Yeni Günaydın Gazetesi'nin kapatılmasıyla birlikte işsiz kalan Hadi Özışık, İnternet'le 1999 yılında tanıştı.

28 Şubat sürecinde hakkında bir çok dava açılan Hadi Özışık, 3 yıllık işsizlik dönemi yaşadı. "Kirli Sayfa" kitabının da yazarı olan Hadi Özışık, 5 Mayıs 2000 yılında İnternethaber.com'u kurdu. Mesleğini kurucusu olduğu sitede yazarlık yaparak sürdüren Hadi Özışık, iki kişi ile çıktığı başlattığı yolculuğunu, bugün 60 kişi ile devam ettiriyor.

Gazeteoku.com, İnternetspor.com, Gazeteciler.com, Memurhaber.com, Elmaelma.com, Sporoku.com, Ekofinans.com sitelerinin de kurucusu olan Hadi Özışık, 2005 yılında İnternet Medyası Derneği'ni kurdu. 

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde İnternet gazeteciliği konusunda ders veren Hadi Özışık, İnternet Geliştirme Kurulu'nun da yönetim kurulunda yer alıyor.

Gazetecilik mesleğinde bir çok ödül alan Hadi Özışık, kurucusu olduğu İnternethaber.com'un Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından 2008 yılında  "Yılın İnternet Sitesi" ödülüne layık görüldü.

Hadi Özışık Rıdvan, Nazlı ve Mustafa isminde üç çocuk babasıdır.