BIST 9.085
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,82
HABER /  DÜNYA

Hackeri yakalayana 3 milyon dolar

ABD, bilgisayar korsanı Rus Evgeny Bogaçev'in yakalanması için 3 milyon dolar ödül koydu.

Abone ol

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), siber suçlular listesinin üst sıralarında yer alan Rus bilgisayar korsanı Evgeniy Bogaçev'in yakalanması için 3 milyon dolar para ödülü koydu

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, internette ''lucky12345'' ve ''Slavik'' olarak bilinen Bogaçev'in 1 milyondan fazla bilgisayara izinsiz şekilde zararlı yazılımlar yüklediği, bunun üzerine FBI'nın en son Rusya'da görülen bilgisayar korsanının yakalanmasını için harekete geçtiği belirtildi.

BİRÇOK KİŞİNİN FİNANSAL BİLGİLERİNİ ELE GEÇİRDİ

FBI, ABD'de geçen yıl 100 milyon dolardan fazla paranın çalındığı büyük çaplı bir siber suç operasyonun arkasında olmakla suçlanan Bogaçev'in yakalanması için 3 milyon dolar ödül vereceğini açıkladı. Rus bilgisayar korsanının, banka hesaplarından para çalabilmek için kullanıcıları kandırarak bilgisayarlarına yazılımlar yüklediği ve bu sayede birçok kişinin finansal bilgilerini elde ettiği ileri sürüldü.

Bogaçev'in kurduğu ''GameOver Seus'' isimli siber saldırı örgütünün geçen yıl düzenlediği saldırılardan binlerce bilgisayar kullanıcısının etkilendiği belirtildi.

ABD ile Rusya arasında suçluların iadesine yönelik bir anlaşma bulunmuyor. Bu nedenle Bogaçev'in yakalanıp ABD'ye götürülmesinin zor olduğu yorumu yapılıyor. Buna rağmen FBI Siber Suçlar Birimi Başkanı Joseph Demarest, Rus iç istihbarat servisinin siber suçlarla mücadele için birlikte çalışmaya hazır olduğunu söyledi.

AA