BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,71
ALTIN 2.492,17
HABER /  GÜNCEL

Hacıosmanoğlu’ndan şok açıklamalar

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağan Genel Kurul toplantısına, Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu konuşmaları damga vurdu. <br/>An...

Abone ol

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağan Genel Kurul toplantısına, Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu konuşmaları damga vurdu.
Ankara Marriott Oteli’nde gerçekleşen Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağan Mali Genel Kurulu’na, ?Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, FIFA İcra Kurulu Üyesi ve UEFA 1. Başkan Vekili Şenes Erzik, TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl ve diğer kulüp başkanları katıldı. 3 büyük kulübün başkanlarının katılmadığı genel kurulda Galatasaray İcra Kurulu Başkanı Lütfi Arıboğan, Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri Mahmut Uslu, Beşiktaş Kulübü Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz temsilci olarak yer aldı.
TFF 1. Başkanvekili Servet Yardımcı’nın açılışını yaptığı Olağan Genel Kurul’da çoğunluğun tutanakla tespitinin ardından, Eskişehirspor Kulübü Başkanı Mesut Hoşcan başkanlığında Divan Kurulu oluşturuldu. Divan Kurulu’na da Bursaspor Kulüp Başkanı Recep Bölükbaşı, Konyaspor Kulüp Başkanı Ahmet Şan ve Akhisar Belediye Kulübü Başkanı Hüseyin Eryüksel getirildi.
Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Olağan Mali Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Futbol Federasyonu Yönetimi’ni eleştirdi. Başkan Hacıosmanoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı kastederek, "Bazı aracıların beyefendi böyle istiyor" söylemiyle baskı yaptıklarını ifade etti.
Geçen yıl yapılan Olağan Mali Genel Kurulu’nda da konuştuğunu ama bugün yine hiçbir şeyin değişmediğini belirten Hacıosmanoğlu, "Geçtğimiz bu süre içerisinde hiçbir şey değişmedi. Şimdi burada sessiz duruyoruz, maçlar başlayınca yine aynı şeyler oldu. Bunları burada konuşmamız lazım. Bekledim birileri çıksın konuşsun, kimse çıkmadı. Ben çıkıp konuşmak zorunda kaldım” diye konuştu.

“FUTBOLUN ADALETLİ BİR ŞEKİLDE YÖNETİLMESİ LAZIM, YÖNETİLMİYOR”
Başkan Hacıosmanoğlu, bazılarının üzerine vazife olmayan işler yaptığını ve Başbakan Erdoğan’ın adını kullanarak baskı yaptığını belirterek, "Futbolun adaletli bir şekilde yönetilmesi lazım, yönetilmiyor. Güzide Anadolu’nun bağrından çıkmış önemli takımlarımızın başkanları yöneticileri oturuyor. Hep sizin haklarınız yeniyor. Hem puanlarınız, hem paralarınız, maddi ve manevi kazanımlarınız gidiyor. Bu federasyonlar oluşurken, 7’ye 8 ben üstünüm, 6’ya 8 ben üstünüm, her alanda yarış içerisinde olanlar yüzünden sizin haklarınız yenecek. Siz isterseniz bunu değiştirirsiniz. Futbolu adaletli yönetecekleri getirebilirsiniz. Eğer, ligin Anadolu’ya yayıldığı gibi yönetim kurulu da aynı şekilde yayılırsa adaletli olunur” dedi.

“BAŞBAKANIMIZ’LA KONUŞTUM BU KONUYU, BANA ’BEN BU İŞLERİN İÇİNDE YOKUM’ İFADESİNİ KULLANDI”
"TFF Başkanı UEFA ile görüştükten sonra, çok sevinçliyiz, ceza almayacağız diye açıklama yaptı. Biz başka ülkenin takımı mıyız dedik, suçlar cezasız mı kalacak dedik" diyen başkan Hacıosmanoğlu, şöyle devam etti:
"Enteresan olan bir şey var, herkesin bir ’Beyefendi’ korkusu var. Başbakanımızın etrafında, uzakta veya yakında olan simsarlar var. ’Beyefendi böyle istiyor, şöyle istiyor’ diye sözler dönüyor. Başbakanımız’la konuştum bu konuyu, bana ’Ben bu işlerin içinde yokum’ ifadesini kullandı. Şimdi hiç kimse, hangi oluşumun içinde olursa olsun ’Beyefendi böyle istiyor’ diyor. Bunu söylememdeki gaye şu; 1 sene önce TFF Başkan Vekili o sözü söyledi, bizim vermiş olduğumuz hukuk mücadelesini mevcut federasyonun başkan vekili Servet Yardımcı, bizim hukuki mücadelemizi şikayet etti. Bizi Başbakanımıza şikayet etti. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na, Sayın Devlet Bahçeli’ye şikayet ettiniz mi? Biz Rize’yle kanlı bıçaklıydık. Ekrem Cengiz ile çok uğraştık. Arayı düzelttik. Yarın Rize ile Trabzon karşı karşıya gelirse bu sizin suçunuz."

“TRABZONSPOR, UEFA’DAN CEZA ALINCA TÜRK FUTBOLU MU KURTULACAK”
Emeği çalınanın Trabzonspor olduğunu vurgulayan bordo-mavili takımın başkanı, "Türk futbolunu bekleyen tehlikelerden haberiniz var mı? Hiçbir takım ceza almayacak dediniz, ceza alan takımlarımız oldu. Türk futbolunda saklamaya çalıştığınız kişiler yüzünden güzide Anadolu kulüpleri ceza aldı. Türk futbolu ceza almayacak dendi, yarın ki tehlikelerden haberiniz var mı? Trabzonspor, UEFA’dan ceza alınca Türk futbolu mu kurtulacak? Biz Sivasspor’a, Ankaraspor’a teşvik vermeye çalışmışız, kimle yapmışız bunu, Hamdi Akın ve Melih Gökçek ile yapmaya çalışmışız. Kim bunlar Fenerbahçeliliği ile bilinen kişiler, biri eski Fenerbahçe yöneticisi. Biz şampiyonluğu sahada kaybedersek kaybedelim. Önder Turacı’ya ’Oynayamaz’ maddesi koydurup da, kaleciye gol yesin diye koydurmayanları biliyoruz. Biz öyle değiliz. Kiraya verdiğimiz oyuncunun attığı golle yenildik ve şampiyonluğu kaybettik. Eğer teşvik verecek olsaydık, kiraya verdiğimiz kendi oyuncumuza giderdik. Biz teşvike teşebbüsten ceza alırsak, iddialar ispatlanırsa gideriz" ifadelerini kullandı.

“BUNDAN SONRA OLUŞACAK OLAN FEDERASYONLARI ANADOLU’YA YAYALIM”
Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu’nun değişmesinin gerektiği ifade ederek sözlerini de şöyle tamamladı:
"Zamanı gelmiştir, özellikle Anadolu takımlarına istirham ediyorum. Bundan sonra oluşacak olan federasyonları Anadolu’ya yayalım. Hiç kimse burada benim çoğunluğum var rahatlığıyla Türk futbolunu yanlış yollara saptırmasın. Şunu tekrar özellikle belirtmek istiyorum; bundan sonraki oluşumlarda ’Beyefendi böyle istiyor’ diyerek kulüp başkanına, yöneticisine gitmesin. Siz ulaşamazsanız Başbakanımıza, ben bunu ulaştırmasını bilirim. Bu aradaki simsarların da Türk futbolunu kirletmesine müsaade etmeyin."

DEMİRÖREN: “FUTBOL, ANADOLU VE BÜYÜK KULÜPLER DİYE AYRILMAZ”
TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Hacıosmanoğlu’na cevap vermek için tekrar kürsüye çıktı ve, "Allah korusun yarın Trabzonsporumuza bir şey olsa benim yönetici arkadaşım gene çıkacak Trabzonspor ceza almadı diye seviniyoruz diyecek. Çünkü biz bir aileyiz. Birimizin canı acırsa hepimizin canı acır. Önümüzdeki yıl seçim var. Eğer Yıldırım Demirören ve federasyonundan memnunsanız biz aday olursak bizleri desteklersiniz. Türkiye kadar demokratik bir ülke yok. Herkes aday olabilir. Şunu biliyoruz ki bizler Anadolu çocuğu olarak, Anadolu kulüplerimizin, büyük kulüplerimizin hepsinin arkasındayız, arkasında da olmaya devam edeceğiz. Trabzonspor’dan benim yönetim kurulunda iki tane arkadaşım var. Kurullarımızda, Trabzonspor’dan, Eskişehir’den, Diyarbakır’dan, Anadolu kulüplerinden arkadaşlarımız var. Futbol, Anadolu ve büyük kulüpler diye ayrılmaz. Hepimiz biriz. Hepimiz Türk futbolu için uğraşmak zorundayız. Türk futbolu için mücadele etmek zorundayız” dedi.

“BEYEFENDİYE ULAŞILMAK İÇİN KÖPRÜYE İHTİYACI YOKTUR”
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a herkesin ulaşabileceğini ifade eden Demirören, sözlerine şöyle devam etti:
“Beyefendiye garson da ulaşır, bekçi de ulaşır. Kulüp başkanları da ulaşır. Böyle açık bir insandır. Beyefendi’nin ulaşılmak için köprüye ihtiyacı yoktur. Beyefendi, sokakta Türkiye’yi temsil eden bizlerde onun arkasında sonuna kadar her zaman yürümeye hazırız.”