BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,68
ALTIN 2.419,77
HABER /  GÜNCEL

Hacılar Helal et hükümetten torpilli mi?

Berlin merkezli Hacılar Helal Et ihaleyi kazandı. Kafalardaki soru işaretleri üzerine firma açıklama yaptı.

Abone ol

Kırmızı et fiyatlarını indirmek için açılan ihaleyi Hacılar Et İhalesi kazandı. Ancak spekülasyonlar dinmedi. Firmanın hükümete yakın olduğu için ihaleyi kazandığı yönündeki iddialar üzerine şirket açıklama yaptı..

Et ve Balık Kurumu (EBK) tarafından kırmızı et fiyatlarını indirmek amacıyla önceki gün düzenlenen canlı hayvan ihalesini, verdiği 1 milyon 299 bin 950 Euro’luk teklifle kazanan Hacılar Turkische Fleischgosshandels
GMBH’nin Yönetim Kurulu Başkanı Rıfat Kazancıoğlu, “İhale karkas için yapılsa fiyat yüzde 15 daha düşük olurdu” dedi.

‘AVRUPA FİYATI VERDİK’

Berlin’de 3 bin metrekarelik kesim tesisinde faaliyet gösteren şirketin
sahibi Kazancıoğlu, canlı hayvanların, sözleşmede belirtilen şekilde 10 gün içinde Türkiye’ye getirileceğini ifade ederek, hayvanların bir ülkeden değil sözleşmede belirtilen tüm ülkelerden yani Macaristan, Litvanya, Letonya ve Estonya’dan ayrı ayrı alınacağını söyledi. Bu ülkelerde zaten bağlantıları olduğunu ve hayvanları kolayca tedarik edebileceklerini anlatan Kazancıoğlu, şunları söyledi:“Bir kamyona 30-35 hayvan koyabiliyoruz. Oysaki et olarak getirseydik, aynı kamyona 100 hayvandan çıkan eti koyabilirdik. Bu nedenle burada kesip göndersek, fiyat yüzde 15 daha düşük olurdu.” İhaleye katılan diğer firmaların, fiyatın düşük olmasıyla ilgili eleştirilerine yanıt veren Kazancıoğlu, kendileri açısından fiyatın düşük olmadığını, Avrupa fiyatlarından teklif verdiklerini söyledi.

‘10 YAŞIMDAN BERİ ALMANYA’DAYIM’

1974 yılında gittikleri Almanya’da 10 yaşından beri yaşadığını ifade eden
Kazancıoğlu, 1988 yılında kurdukları et kesim tesislerinin yanı sıra yine
Berlin’de faaliyet gösteren Bolu zincir süpermarketlerinin de sahibi olduklarını kaydetti. Kazancıoğlu, her birinde ortalama 20 kişi çalışan 6 marketlerinin olduğunu, bu yıl içinde sayıyı 10’a çıkaracaklarını da sözlerine ekledi.

"HÜKÜMETTEN TEK BİR TANIDIĞIMIZ BİLE YOK"

Et ve Balık Kurumu’nun gerçekleştirdiği canlı hayvan ihalesinin çok kısa sürede yapılması ve hayvanların da çok kısa sürede getirilecek olması nedeniyle daha önceden ihaleden haberi olup olmadığını sorduğumuz Rıfat Kazancıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ne hükümette ne de ihaleyi yapan kurumda tek bir tanıdığımız bile yok. Biz Almanya’da 1988 yılından beri et sektöründe faaliyet gösteriyoruz. Berlin’de et kesim tesisimiz var; marketlerimizle birlikte hem toptancılık hem de perakendecilik yapıyoruz. Bu ihaleden haberimiz oldu, katıldık ve kazandık. Şimdi sözleşmeyi imzaladıktan sonra ihale şartları neyi gerektiriyorsa onu yapıp hayvanları getireceğiz.”

Kaynak: Gazetehabertürk