BIST 9.048
DOLAR 32,32
EURO 35,13
ALTIN 2.294,97
HABER /  GÜNCEL

Hacı Boydak kimdir FETÖ'den tutuklandı

Hacı Boydak kimdir? Boydak Holding CEO'su Hacı Boydak, dün FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanıp serbest bırakılmıştı. Bu sabah yeniden gözaltına alınan Boydak tutuklandı.

Abone ol

Bir süre önce İstanbul Nişantaşı’ndaki Amerikan Hastanesi’nde mide ameliyatı geçiren ve dün taburcu edilerek Kayseri’ye gelen Boydak Holding eski Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, KOM ekiplerince gözaltına alınmıştı.

Boydak, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından sağlık sorunu nedeniyle yurtdışı yasağı ve adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.


HACI BOYDAK TUTUKLANDI

Ancak, savcılığın itiraz etmesi üzerine hakkında yeniden yakalama kararı çıkarılan Hacı Boydak bugün gözaltına alınarak, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki Adli Tabiplikte sağlık kontrolünden geçirildi. Hacı Boydak, buradan da nöbetçi bir üst mahkemeye çıkarıldı. Hacı Boydak çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

HACI BOYDAK KİMDİR?

Boydak ailesinin iki numaralı ferdi olan 58 yaşındaki Hacı Boydak, diğer aile fertleri gibi Kayseri'de dünyaya geldi.

Mobilya, enerji, telekominükasyon, tekstil, kimya ve finans gibi farklı alanlarda 42 şirket, Boydak Holding çatısı altında bulunmaktadır. Koltuk, kanepe, çeyiz sandığı tarzı mobilyalar ile üretime başlayan Boydak kardeşler, 1957 yılında Hacı Sait Boydak ve kardeşi Memduh Boydak ile birlikte kurulmuştur.

Üç çocuk ve iki torun sahibi olan Hacı Boydak, 8 ayrı sektörde 41 şirkete sahip olan Boydak Holding'in Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yürütmektedir.

Boydak Holding'in en önemli markaları: İstikbal, Bellona, Mondi, İstikbal Mutfak & Banyo, Hes Kablo, Boyteks, Form Sünger.

Memduh Boydak ve Hacı Boydak kardeşlerin yönetim kadrosunda bulunduğu Boydak Holding İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde 7 sırada yer alıyordu. FETÖ soruşturması kapsamında, Boydak Holding'in Fethullahçı Terör Örgütü'ne finansal destek sağladığı belirtiliyor.