BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 35,01
ALTIN 2.427,00
HABER /  GÜNCEL

Hacı adaylarına kötü haber!

Hac kontenjanları düşerse 14 bin 800 kişi hacca gidemeyecek.

Abone ol

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr Mehmet Görmez, hac kontenjanını yüzde 20 düşmesine yönelik çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Çalışmalar sonuç vermezse Türkiye kontenjanındaki 74 bin kişinin yüzde 20'si olan 14 bin 800 kişi hacca gidemeyecek.

Bir dizi açılışlara katılmak üzere Yozgat'a gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Yozgat Valiliği'ni ziyaret etti. Vali Abdulkadir Yazıcı, ziyaret sırasında Diyanet işleri Başkanı Görmez'e Türk bayrağı işlemeli plaket ve tesbih hediye etti. Diyanet İşleri Başkanı Görmez ise Vali Yazıcı'ya Kuran-ı Kerim tefsiri ile bazı kitaplar hediye etti.

HAC AÇIKLAMASI

Ziyaret nedenini açıklayan Görmez, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Görmez, Suudi Arabistan'ın bu yıl Kabe'de yapılan tadilat çalışmaları nedeniyle bütün islam ülkelerinin hac kontenjanlarını yüzde 20 düşürdüğüne yönelik soruya cevap verdi.

Görmez, haç kontenjanının yüzde 20 düşürülmesi ile ilgili çalışmaların devam ettiğini belirtirken, şunları söyledi: "Suudi Arabistan Hükümeti, Kabe'nin etrafındaki inşaattan dolayı ani bir kararla her ükleye tanıdığı hac kotasının yüzde 20'sin bu sene alamayacağını ifade etti. Ancak o konuda çalışmalarımız, görüşmelerimiz devam ediyor. İnşallah önümüzdeki hafta içerisinde netleşecek. Sadece şunu söyleyeyim. Lütfen hiç kimse üzülmesin veya gidemeyecek herhangi bir kardeşimiz varsa, biz zaten onları bir sene sonra aynı şekilde hiçbir şey değiştirmeden onların o haklarının zayi olmasına izin vermeyiz. Sadece bir sene ertelenmiş olur bazı kardeşlerimiz için. Ama halen çalışmalarımız devam ettiği için kesin bir şey söylemeyeyim" diye konuştu.

14 BİN 800 KİŞİ GİDEMEYEBİLİR

Çalışmalar sonuç vermezse Türkiye kontenjanındaki 74 bin kişinin yüzde 20'si olan 14 bin 800 kişi hacca gidemeyecek.