BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,93
ALTIN 2.434,34
HABER /  SAĞLIK

'Hacca giden vekillerde MERS virüsü' korkusu

CHP'nin doktor milletvekili Aytuğ Atıcı, Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, Hacca giden vekiller ve Meclis personelinin MERS virüsü konusunda takip edilip- edilmediğini sordu.

Abone ol

tüm dünyada korkulan bir hastalık olan MERS krizi Meclis'i de korkutmaya başladı... Hacca giden vekillerin ve Meclis personelinin MERS virüsünden etkilenip etkilenmediği, Meclis koridorlarında konuşulan konulardan biri haline geldi.

HACCA GİDEN VEKİLLER'DE MERS VİRÜSÜ VAR MIDIR? MERS VİRÜSÜ NEDİR?

Ortadoğu’da görülen Solunum Hastalığı Sendromu MERS, özellikle Hacca giden vatandaşlarımızı tehdit ediyor... Suudi Arabistan’da yaygın olarak görülen ve %40-45 oranında ölüme neden olan bu akciğer hastalığı son günlerde çok yayıldı.

MERS'İN ÇARESİ YOK!

Hatay Samandağ'da bir kişinin bu hastalıktan hayatını kaybetmesinin ardından, Türkiye'de korku daha da arttı. CHP'nin doktor milletvekili Aytuğ Atıcı, çaresi olmadığını söylediği bu hastalığın mevsimsel gripten farksız olduğunu vurgulayarak, Hacca giden vekiller ve Meclis personelinin takip edilip- edilmediğini sordu.

Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Atıcı, şu sorulara yanıt istedi:

EBOLA'DAN DAHA FAZLA RİSK VAR!

Hastalığın kuluçka süresinin (bulaşmadan hastalık belirtilerinin çıkmasına kadar geçen süre) yaklaşık 15 gün olduğu bilindiğinden, Sağlık Bakanlığı da Hacdan dönen vatandaşlarımızın aile hekimleri tarafından 15 gün süre ile takip edileceğini duyurmuştur.

VEKİLLER 15 GÜN TAKİP EDİLDİ Mİ?

Buna göre:

1. Hac’dan dönen Milletvekili ve diğer TBMM personelinin MERS hastalığının kuluçka süresi bitene kadar Meclis’e gelmelerini engellemeyi düşünüyor musunuz? Bu konuda herhangi bir duyuru yapılmış mıdır?

2. Hac’dan dönen ve MERS hastalığı şüphesi ile takip edilen Milletvekili veya Meclisi personeli var mıdır? Varsa kaç kişidir?

3. Sağlık Bakanlığı bulaştırıcılık ve önlemler konusunda TBMM’ye herhangi bir uyarı yapmış mıdır?