BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Hac sonuçları ne zaman açıklanıyor?

Hac kuraları bugün gerçekleştirildi. Diyanet, hac kura sonuçlarını bugün saat 21.00'dan itibaren açıklayacak. Hac kura sonuçları Diyanet'in we. sitesinden sorgulanabilecek. Hac sonuçları yayınlanır yayınlanmaz İnternethaber.com'dan takip edilebilecek.

Abone ol

Hac kuraları açıklanıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı 2018 hac kura sonuçlarını bugün saat 21.00'dan itibaren sorgulanabilecek. Hac kura sonuçları için tıklayın...

2 milyon 120 bin 967 kişinin katılacağı bu yılki hac kurası, Diyanet İşleri Başkanlığı konferans salonunda, bilgisayar ortamında, basın ve kamuoyuna açık yapıldı.

Kura, hacı adaylarının kayıt yaptırdığı iller bazında, "normal, müstakil odalı ve otel" konaklama türlerinde çekilecek. Asıl ve yedek tasnifinin yapılmayacağı kurada, Diyanet ve acente ayrımına da gidilmeyecek.

HAC KURA SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Bugün 11.00'de başlayan Hac kuralarının sonuçları saat 21.00'den itibaren Diyanet İşleri Başkanlığı Hac kura sonuçları sorgulama sayfasında erişime açılacak.

Vatandaşlar, kura sonuçlarına Diyanet İşleri Başkanlığının "http://hac.diyanet.gov.tr" adresinden ulaşabilecek. Diyanet İşleri Başkanlığınca hac organizasyonu düzenlemek üzere yetki verilen acentelerin bilgisi ise "http://hac.diyanet.gov.tr" adresinde yer alacak.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş bu yılki hac kontenjanının 80 bin kişi olduğunu belirterek, "Şu anda ülkemizde 2 milyon 120 bin 967 kardeşimiz bu ibadeti yapmak için müracaat etmiş bulunmaktadır. Yani Suudi Arabistan sadece Türkiye'den hacı kabul etse bizim hacı adaylarımız bile fazla geliyor." dedi.

HAC KESİN KAYITLARI NE ZAMAN?

Hac kesin kayıtları, 5-16 Şubat'ta, her ilde ve her bir hac konaklama türünde yapılacak.

Belirlenen kayıt süresi içerisinde kesin kayıt yaptırmayanların yerine, hac konaklama türlerine göre kura sırası gözetilerek 22 Şubat-2 Mart'ta dağıtılan kontenjanlar çerçevesinde kayıtlar alınacak.

İlk hac kafilesinin 17 Temmuz'da, son hac kafilesinin 15 Ağustos'ta gideceği kutsal topraklardan dönüşler, 25 Ağustos-20 Eylül'de gerçekleşecek.

GİDİŞ VE DÖNÜŞ TARİHLERİ

Hac ibadeti için Kutsal topraklara gidişler 17 Temmuz 2018’de başlayacak, 15 Ağustos 2018’de ise tamamlanacak. Dönüşler ise 25 Ağustos 2018 de başlayıp 20 Eylül 2018 tarihinde sona erecek.