BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,75
ALTIN 2.498,66
HABER /  GÜNCEL

Hac kayıtları 2018 önceki yıl kayıt yaptıranlar ne yapacak?

Hac kayıtları 2018 diyanet üzerinden başladı. Diyanet'ten başvuru yapacak olan hacı adayları neler yapacak? Hac 2018 başvuruları nasıl olacak ödemeler nereye hangi bankalara yapılacak? Hac 2018 başvuru ile ilgili tüm bilgiler internethaber'de.

Abone ol

Binlece hacı adayının beklediği başvurular başladı. Diyanet tarafından yayınlanan bilgilere göre hacca gitmek isteyen adaylar önce başvuru yapacak.  Peki hac kayıtları nasıl yapılacak, hac kayıt ücreti ve tüm detaylar haberimizde.

Hacca gelecek yıl gitmek için ilk defa kayıt yaptıracaklar, işlemlerini 21-29 Aralık tarihlerinde gerçekleştirecek. Önceki yıllarda başvuruda bulunanların kayıt yenileme işlemleri Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından otomatik yapılacak. Uzun zamandır beklenen hac kayıtları bugün başladı. 29 Aralık tarihinde bitecek olan hac kayıtları için nereye ödeme yapılacak?

Bilindiği üzere Hac kura şeklinde yapılıyor. 2018 yılında hacca gidecek adayların kura çekimleri yapılacak. Fakat geçen yıl kayıt yaptıranlar fakat kurada çıkmayan isimler için diyanet açıklama yaptı. - 2017 yılı hac kurasına katılıp hacca gidemeyenlerin kayıtları 21 Aralık 2017 tarihinde diyanet tarafından yenilenecek. 

HAC KAYITLARI 2018 NEREYE ÖDEME YAPILACAK? Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğünden edindiği bilgiye göre, 2018 yılı hac organizasyonu kapsamında, ilk defa kayıt yaptıracaklar, 21-29 Aralık tarihlerinde ilgili bankalara 20 lira ön kayıt ücreti yatıracak. Hac kayıt 2018 yaptıracak olanlar Albaraka Türk Katılım Bankası A.Ş., Halkbank, Kuveyt Türk, Türkiye Finans, VakıfBank, Vakıf Katılım, Ziraat Bankası ve Ziraat Katılım'a para yatıracak.

PARA YATIRDIKTAN SONRA ONLİNE İŞLEM 

Vatandaşlar daha sonra elektronik ortamda Diyanet'in hac sitesinden veya müftülüklere başvurup "Oda Tercihli Hac Konaklama" ve  "Otel Konaklama" türlerinden birini tercih ederek kayıtlarını yapacak.  Vatandaşlar, kuraya birlikte katılmak istedikleri kişileri de kayıtlarda  belirtebilecek.

HAC UMRE 2018 DİYANET'İN YAYINLADIĞI BELGE