BIST 9.525
DOLAR 32,55
EURO 34,75
ALTIN 2.493,59
HABER /  GÜNCEL

Hac başvurunda geç kalmayın

Kutsal topraklara gitmek isteyen hacı adayları için hac başvuruları, 22 Nisan'da sona eriyor.

Abone ol

Müracaatlar, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın http://hac.diyanet.gov.tr internet adresinden veya müftülüklerden temin edilecek müracaat form dilekçesi ile yapılacak.

İlgili hesaba, ilk defa kayıt yaptıracaklar kişi başına 15 TL yatıracak. Kayıt yeniletenlerden ise herhangi bir ücret talep edilmeyecek. Önceki yıllarda müracaatı olduğu halde 2009 yılında kayıt yeniletmemiş olanlar ile 2009 yılında kesin kayıt sırası gelmesine rağmen kaydını yaptırmamış olanların 2010 yılı hac müracaatları, ilk defa müracaat edenler statüsünde değerlendirilecek.

Müracaatlarda; sadece eş, anne, baba, kardeş ve çocukların birbirleri ile engellilerin ise hacca hiç gitmemiş refakatçileri ile kuraya girme talepleri kabul edilecek. Yakınlarıyla müracaat edenlerden birisinin kayıt yeniletmesi diğerinin ise ön kayıt yaptırması halinde bunların müracaatları birlikte alınacak ve kuraya da tek numara ile katılacak.

Daha önce hacca gidenlerin müracaatı kabul edilmeyecek, müracaatlardan veya kura çekiminden sonra hacca gittiği tespit edilenlerin kayıtları sistemden silinecek ve kayıt ücreti iade edilmeyecek. Vekâleten hacca gittiklerini belirterek bu defa kendi adlarına hacca gitmek veya bir başkasının yerine vekâleten hacca gitmek isteyenlerin müracaatları kabul edilmeyecek.

Hacı adayları, müracaatlarının sisteme girilip girilmediğini ve yakınlık bağlantılarının doğru bir şekilde yapılıp yapılmadığını, internet adresinden kontrol edebilecek. Kaydı girilmeyen veya kayıt bilgilerinde yanlışlık olanlar varsa bunlar, ilgili müftülüklerden bilgilerini kayıt süresi içerisinde düzelttirebilecek.