BIST 9.525
DOLAR 32,52
EURO 34,75
ALTIN 2.490,96
HABER /  GÜNCEL

Habur hamlesi: Alternatif sınır kapısı belli oldu

IKBY'deki referandum sonrası, Habur Sınır Kapısı’nın kapatılması gündeme gelmesi üzerine alternatif olarak Silopi'nin Ovaköy Köyü'nde kapı açılması planlanıyor.

Abone ol

IRAK’taki Bölgesel Kürt Yönetimi’nin bağımsızlık referandumu kararı alması üzerine Kuzey Irak yönetimine karşı Habur Sınır Kapısının kapatılması gündeme gelmesi üzerine Habura alternatif olarak Şırnakın Silopi İlçesi Ovaköy Köyü’nde kapı açılması planlanıyor.

IKBY'nin bağımsızlık referandumu gerçekleştirmesinin ardından Türkiye'den çeşitli yaptırımlar alınmasıyla ilgili yapılan tartışmalarda, Şırnak'ın Silopiİlçesi'nde bulunan ve Kuzey Irak'a açılan Habur Sınır Kapısı'nın kapatılacağı tartışılırken,  gözler 2013 yılında dönemin Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın gündeme geterdiği Silopi Ovaköy ve Aktepe'de 2 yeni sınır kapısının açılmasına çevrildi.

TÜRKİYE-IRAK-SURİYE SINIRLARININ KESİŞTİĞİ NOKTA

Geçen 4 yıl zarfında  gündeme gelen ve Türkiye-Irak-Suriye sınırlarının kesiştiği noktada olan Ovaköy'de her hangi bir ilerleme kaydedilmediği belirtildi.

GİRİŞ ÇIKIŞLAR ASKERLER TARAFINDAN KONTROL EDİLİYOR

5 haneli olan ve kimsenin yaşamadığı Ovaköy Köyde giriş çıkışlar askerler tarafından kontrol ediliyor.

Habur Sınır Kapası'na 15 kilometre uzaklıkta bulanan Ovaköy Köyü Kuzey Irak’taki Hayırsız Dağları’nın karşısında yer alıyor. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin Habur Sınır Kapısı’na alternatif kapı olarak Ovaköy köyünde kapı açılması yönünde açıklaması ile Ovaköy köyü tekrar gündeme gelmiş oldu. 

Habur kapatılırsa en çok hangi sektörler etkilenir?