BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,09
ALTIN 2.308,07
HABER /  MEDYA

Habertürk'ten canlı yayın sansürü!

Balçiçek İlter'in sunduğu Akşam Raporu adlı programda Mithat Sancar "reklam arası" denilerek yayından alındı.

Abone ol

Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mithat Sancar Habertürk televizyonunda yayınlanan Balçiçek İlter'in sunduğu Akşam Raporu adlı programda "reklam arası" denilerek yayından alındı

Balçiçek İlter, Mithat Sancar'a AKP Hükümeti'nin Kobani eylemlerinden sonra polislerin yetkilerini daha da artırmaya yönelik çalışmasını nasıl değerlendirdiğini sordu. Sancar'ın konuşması sürerken İlter, "yayını reklam arası verilmesi gerektiği"ni söyleyerek yayına ara verdi.

REKLAMLARDAN SONRA: SANCAR YOK...

BirGün'ün haberine göre, 'reklam arası' bahanesi ile durdurulan yayın, reklam arası sonrasında Mithat Sancar olmadan devam etti. Teknik aksaklık gerekçesini sunan İlter yayına, piyasaların son durumu ile devam etti. 'Teknik aksaklık' gerekçesiyle yayından alınan Sancar, program bitene kadar yayına alınmadı.

Geçtiğimiz yıla kadar Habertürk'te bir çok tartışma programına katılan ve yorumları alınan Mithat Sancar'ın yayından alınması dikkat çekti.

SANCAR NE DEDİ?

Mithat Sancar yayından alınmadan önce, 'mevcut yasaların polisin hiçbir sorun yaşamadan her türlü olaya müdahale edebilmesine olanak sağladığını, özellikle 2006 yılında çıkarılan 'Polis Vazife ve Salahiyeti Kanunu'ndan sonra gerektiğinde silahını kullandığını, hatta bunun pek çok 'yargısız infaz' olarak adlandırılacak olaylara neden olduğunu' ifade etti; 'Gezi Direnişi'nde polisin pek çok genci direk hedef alarak öldürdüğünü' belirtti. 'Terörle Mücadele Yasası'nın da bu anlamda olumsuz sonuçlar doğurduğuna' dikkat çeken Sancar, 'toplumda 13-14 yaşındaki çocukların 'taş atan çocuklar' olarak tanımlanarak cezaevlerine konulduğunu ve polisin yetkilerinin daha da artırılmasının daha da olumsuz sonuçlara yol açacağını' söylerken, yayından alındı.

ERHAN ÇELİK YALANLADI: "BENİ YIPRATMA ÇABASI"

Habertürk TV Genel Yayın Yönetmeni Erhan Çelik, Mithat Sancar'ın konuşması sırasında reklama gidilip, reklam dönüşü "teknik arıza" gerekçesi ile Sancar'ın sansürlenmesi iddialarını sosyal medyadan yalanladı.

"Mithat Sancar'ın konuk olduğu yayınla ilgili çıkan haberler gerçek dışı. Moderatör ve reji arasındaki iletişimsizlik başka yere çekiliyor." diyen Erhan Çelik, yaşanan sürecin kendisi ile ilgili yıpratma süreci olduğunu ileri sürerek şöyle yazdı: 

"...beni ve kurumumu yıpratmaya yönelik degerlendirmeleri maksatlı bulduğumu ifade etmek isterim. Bu iletişim kazasını maksatlı olarak saptırma çabaları nafile."