BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,74
ALTIN 2.498,23
HABER /  MEDYA

Habertürk ve Takvim'den müthiş yalan

Habertürk ve Takvim gazeteleri bugün tamamen hayali bir haberle piyasaya çıktı. Ancak o haber bizzat Cumhurbaşkanı tarafından yalanlandı..

Abone ol

Wikileask'ın yayınladığı belgelerdeki ayrıntılar Türk medyasını adeta coşturdu. Belgelerdeki bilgilerin üzerine katarak yayın yapan Türk medyası, bununla da yetinmedi ve bir skandala imza attı.

Takvim ve Habertürk gazetelerinin bugün okurlarına duyurduğu "Obama bizzat Abdullah Gül'ü arayarak özür diledi, lütfen ilişkilerimiz bozulmasın diye ricada bulundu" haberi tam bir balon çıktı..

Yalanlama bizzat Cumhurbaşkanı Gül'ün Basın Danışmanı Ahmet Sever'den geldi. Kazakistan'da bulunan Gül'ün Danışmanı Sever, şu ana kadar Obama ile herhangi bir görüşmenin olmadığını açıkladı.

Her iki gazetede yer alan hayali haberlerde “Wikileaks belgelerine karşı ABD Başkanı Obama da devreye girdi. Obama Gül'ü arayarak, ‘ilişkilerimiz bozulmasın' ricasında bulundu” ibareleri yer alıyordu.

Haberlerde ayrıca Obama'nın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı da aradığı ve özür dilediği öne sürülüyordu. Başbakanlıktan bu konuda bir yalanlama ise gelmedi..