BIST 9.113
DOLAR 32,38
EURO 35,06
ALTIN 2.326,36
HABER /  MEDYA

Habertürk kapanıyor mu? Fatih Altaylı'ya göre 'patron karar vermiş'...

Habertürk gazetesinin kağıt baskıya son vereceği ve son baskıyı cuma günü yapacağı iddia edilmişti. Habertürk yönetimi suskun kalmayı tercih ederken, Habertürk yazarı Fatih Altaylı, "Patron, herhalde Habertürk'ü kapatma kararı almış" dedi.

Abone ol

CİNER Medya Grubu bünyesinde yayın hayatını sürdüren Habertürk gazetesinin kağıt baskıya Cuma günü son vereceği iddia edildi. Ciner Medya grubu bu iddia karşısında suskun kalmayı tercih ederken, 'içerden' ilk bilgi Habertürk yazarı Fatih Altaylı'dan geldi. Gazetenin yayın hayatına son verileceğiyle ilgili bir tebligat almadığını belirtenr Altaylı, "Ancak dedikodular ayyuka çıktığına haberlerin doğru olduğunu düşünüyorum" dedi. Altaylı gazete baskısı biterse nerede yazacağını da açıkladı. 

DEDİKODULAR AYYUKA ÇIKTIYSA... Habertürk gazetesinin kurucu Genel Yayın Yönetmeni olan Fatih Altaylı, gazetenin kapacağı iddiaları için "En azından bana yapılmış bir tebligat yok. Biliyorsunuz şu anda benim gazetede idari bir görevim de yok. Ama dedikodular bu kadar ayyuka çıktığına göre, anlaşılan haberler gerçeği yansıtıyor; patron herhalde kapatma kararı almış" ifadelerini kullandı.

2014'TEN BU YANA REKLAM GELİRLERİ DÜŞTÜ... Kendisinin kurduğu Habertürk ile bugünkü Habertürk arasında farklılıklar olduğunu savunan Fatih Altaylı, "Ben kurduğumda Habertürk Türkiye'nin en etkili gazetelerinden biriydi. 400 bin tiraja gelmişti, Hürriyet'in arkasından ikinci büyük gazeteydi. Belirli bir kârlılığı vardı. Fakat 2014'ten beri reklam gelirleri düştü, rantabl olmaktan çıktı" dedi.

REKLAM AJANSLARI DA FARKLILAŞTI... Son yıllarda reklam ajanslarında da bir değişim, farklılaşma yaşandığını ifade eden Fatih Altaylı, "Bu da Türkiye'nin total durumuyla ilgili. Reklamveren, 'Benim müşterim mesela 'Habertürk, Hürriyet' okuyor, diyor, bu gazetelere ilan/reklam veriyor. Ancak o reklamdan sonra kapısına 30 gazete dayanıyor, baskı/basınç oluyor. Bir gazeteye reklam vermek, neredeyse politik bir beyan gibi algılanır oldu" diye konuştu.

'KAPATMA KARARI DOĞRU BİR ŞEY'... Turgay Ciner'in ortalıkta görünmek isteyen, görünen biri olmadığını hatırlatan Altaylı, "Bir iş adamı, yatırımlarının kârlılığına bakar. Demek ki, geldiği noktada rantabl görmüyor gazeteyi. Türkiye bu şekilde devam ettiği müddetçe, merkez medyada rantabl olacak gazete yatırımı yapmak mümkün değil. Merkez medyadaki reklam geliriyle gazete yapmak mümkün değil. Bu açıdan baktığınızda kapatma kararı doğru bir şey" ifadelerini kullandı.

GAZETECİLER İŞSİZ KALACAK... Habertürk gazetesi bünyesinde çalışan çok sayıda gazeteci olduğunu belirten Fatih Altaylı şöyle devam etti: "Hâlâ benim getirdiğim ekibin önemli bir bölümü gazetede. Aralarında gerçekten çok iyi gazeteciler var. Dijital yayın hepsini koruyamaz. Bu insanların kiraları, çocuklarının okul masrafları vs. var. Gazetecilerin bir kez daha işsiz kalacak olmasına üzülmemek mümkün değil..." 

GAZETE KAPANIRSA NEREDE YAZACAK?... Fatih Altaylı Habertürk'ün baskıya son vermesi durumunda kendisinin nerede yazacağıyla ilgili olarak da "Turgay Ciner'den yana bir rahatsızlığım yok, baskı görmüşlüğüm yok. Habertürk internette yazmaya devam etmemi, televizyondaki programı sürdürmemi isterse sürdürürüm. Hâlâ Türkiye'nin namuslu gazetecilerinden biri olduğumu düşünüyorum. Bizim derdimiz yazabilmek. Hiçbir yerde yazamazsam kendi blogumda yazarım." dedi.