BIST 9.541
DOLAR 32,60
EURO 34,87
ALTIN 2.493,98
HABER /  GÜNCEL

Habertürk Fenerbahçe ipleri geriliyor

Günlerdir süren Fenerbahçe-Habertürk gerilimiyle ilgili olarak Habertürk'ten F.Bahçe'ye sert bir yanıt geldi.

Abone ol

Aziz Yıldırım'ın mahkemede Habertürk için söylediği sert sözlerin ardından, gazetenin genel yayın yönetmeni Fatih Altaylı köşesinden Yıldırım'a yanıt vermişti. Ardından Fenerbahçe Kulübü de çok sert bir açıklama yaparak, hiçbir Habertürk çalışanını kulübe ait hiçbir tesise almayacaklarını duyurmuştu.

İŞTE FENERBAHÇE'NİN HABERTÜRK'E VERDİĞİ AMBARGO'NUN DETAYLARI... TIKLAYIN

HADDİNİ BİLMEZ SALDIRI

Gecenin geç saatlerinde Habertürk Medya Grubu adına bir açıklama yapılarak, Fenerbahçe'nin yaptığı açıklamaya tepki konuldu. Habertürk'te yer alan açıklamada, Fenerbahçe Kulübü tarafından yapılan açıklama "haddini bilmez saldırı" olarak tanımlandı.

İşte Habertürk Medya Grubu tarafından yapılan son açıklama;

Fenerbahçe Spor Kulübü imzasıyla 23 Şubat 2012 tarihinde (dün) "Bugünden itibaren Habertürk kurumu ve bağlı kurumlarının yönetici, çalışan, yorumcu ve muhabirlerinin kulübümüze ait hiçbir tesise girişlerine izin verilmeyecektir" şeklinde bir açıklamaya yer verildiği görülmüştür.

Hemen belirtelim ki bu açıklama, Habertürk'e ve Habertürk'ün şahsında özgür - bağımsız medyaya, halkın haber alma hakkına yöneltilmiş açık ve haddini bilmez bir saldırıdır. Bu açıklamayı kaleme alanlar, bu tür saldırı ve tehditlerle Habertürk'ü bugüne kadar sürdürdüğü bağımsız ve objektif yayıncılık çizgisinden saptırabileceklerini zannediyorlarsa, bu girişimin boş bir hayalden ibaret olduğunu hatırlatmak isteriz.

Çarpıtmalarla ve karalamalarla dolu açıklamada iddia edilenlerin aksine Habertürk Yayın Grubu kurumsal olarak hiçbir kulübün ne taraftarı ne de karşıtıdır. Habertürk; tüm kulüplerimizin eşit derecede saygın ve onurlu kulüpler olduğunun bilinciyle, özgür, bağımsız, tarafsız ve objektif yayıncılık yapmaktadır. Kamuoyuna malolmuş bulunan ve Fenerbahçeli bazı yöneticilerin de yargılandığı şike ve örgüt davasında da Habertürk, aynı yayın çizgisini sürdürmüştür. Soruşturmanın başladığı Temmuz 2011'den itibaren Habertürk'ün tüm yayın organlarıyla gerçekleştirdiği yayınlar, bu gerçeğin somut ve açık kanıtıdır.

AÇIKLAMA FB KİMLİĞİ İLE BAĞDAŞMIYOR

Bu gerçeğe rağmen Fenerbahçe gibi tarihsel, onurlu ve saygın bir kulübün ismini kullanmak suretiyle Habertürk'ü ve Habertürk'ün şahsında özgür ve bağımsız medyayı tehditlerle sindirmeyi ve gözdağı vermeyi amaçlayan bu açıklamayı kaleme alanların Fenerbahçe Spor Kulübü'nün kurumsal temsili ve kimliği ile bir ilgisinin olamayacağı açıktır. Bu açıklamayı kaleme alanlar Fenerbahçe Spor Kulübü'nün gerçek temsilcileri değil, olsa olsa "Fenerbahçe'nin artık sadece bir spor kulübü olmayacağını" ilan eden ve spor kulübü yöneticiliği ile bağdaşmaz nitelikteki garip zihniyetin uzantılarından ibarettir. Sorumluluk sahibi, ciddi, gerçek Fenerbahçeliler de Fenerbahçe'nin bir spor kulübü olmaktan çıkarılmaya çalışıldığının açık bir göstergesi olan bu haddini bilmez açıklama ve tutumdan rahatsızlık duymalıdırlar. Ve inanıyor ki duymuşlardır.

HEDEF GÖSTERİLİYORUZ

Şike ve haksız çıkar örgütlenmesi gibi suçlamalara karşı kutsal savunma hakkını kullanmak yerine tehditlerde bulunmak suretiyle kamuoyuna malolmuş bir davada medyanın özgür ve bağımsız yayın yapmasını engelleme girişiminin, saf ve kulübüne temiz duygularla bağlı taraftarları holiganlaştırmaya çalışmanın, medyayı hedef göstermenin, Fenerbahçe'nin çıkarlarını savunmayla, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün kurumsal kimliği ve temsiliyle bir ilgisi yoktur ve olamaz.

Habertürk kurumu tüm çalışanlarıyla bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da bağımsız ve özgür yayıncılığını hiçbir tehdide kulak asmadan her koşulda ve haberin olduğu her yerde aynı şekilde sürdürecektir.