BIST 8.748
DOLAR 32,33
EURO 35,16
ALTIN 2.242,24
HABER /  GÜNCEL

Haberi duyan Yüksekova'ya koştu!

Hakkari Valiliği, Yüksekova'da 13 Mart'ta başlayan sokağa çıkma yasağının kaldırılacağını duyurdu. Haberin alan ve ilçeden göç etmek zorunda kalan binlerce vatandaş, ilçe girişinde beklemeye başladı.

Abone ol

YÜKSEKOVA'da sokağa çıkma yasağının kaldırılacağının açıklanması üzerine ilçeden göç eden binlerce vatandaş geri dönmek için ilçe girişinde beklemeye başladı. Bu arada ilçede geçici olarak hasar tespiti için bürolar açıldı.

Valilik duyurusu sonrası yola çıkan vatandaşlar, ilçeye 40 kilometre uzaklıktaki Yeniköprü Jandarma Kontrol noktasında gerekli aramalar yapıldıktan sonra ilçeye yakın köylere gidip sabahı bekleyecek. Uzun kuyrukların oluştuğu jandarma noktasında bekleyen vatandaşlar, "Bizler yasağın kaldırılacağını duyar duymaz hemen yola çıktık. İlk olarak gidip evimize bakacağız. Neler olup bittiğini yerinde görmek istiyoruz. Allah bir daha böyle şeyleri kimseye göstermesin" dediler.

KRİZ MERKEZLERİ OLUŞTURULDU

Bu arada vatandaşların döndükten sonra sosyal yardım ve zarar tespit müracaatlarını rahat yapabilmeleri için çeşitli mahallelere kriz merkezleri kurulduğu belirtildi.

Yüksekova’da meydana gelen olaylar nedeniyle asayiş ve huzur ortamın yeniden tesis edilmesi amacıyla 13.03.2016 tarihinde Hakkari Valilik makamının olur emriyle sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.

HAKKARİ VALİLİĞİ: GEÇİCİ MÜRACAAT BÜROLARI KURULDU

Valilik tarafından yapılan açıklamada, "30.05.2016 tarihinden itibaren kaldırılan sokağa çıkma yasağı ile birlikte vatandaşlarımızın ilçeye yoğun bir şekilde dönüş yapacakları bilinmektedir. Geri dönüş yapan vatandaşların sosyal yardım ve zarar tespit müracaatlarının daha kolay yapabilmeleri amacıyla, Yüksekova Kaymakamlığı tarafından, ilçenin değişik noktalarına geçici müracaat büroları kurulmuştur. Bu bağlamda; Yeni Mahalle, Esentepe ve Esenyurt mahallelerinde ikamet eden vatandaşlar, aile destek merkezinde kurulan büroda müracaatlarını yapabileceklerdir. Eski Kışla ve Mezarlık mahallelerinde ikamet eden vatandaşlar, Gazi İlköğretim Okulu'nda kurulan büroda müracaatlarını yapabileceklerdir. Dize, Yeşildere ve İpek mahallelerinde ikamet eden vatandaşlar, İlçe Tarım Müdürlüğü bahçesinde kurulan büroda müracaatlarını yapabileceklerdir. Cumhuriyet Mahallesi'nde ikamet eden vatandaşlar, Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda kurulan okulda müracaatlarını yapabileceklerdir. Güngör Mahallesi'nde ikamet eden vatandaşlar aile destek merkezinde kurulan büroda müracaatlarını yapabileceklerdir"