BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.306,06
HABER /  GÜNCEL

Haberal'dan Vali protestosu

CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal, Zonguldak'da düzenlenen proje tanıtım toplantısına gelmeyen valiyi protesto etti.

Abone ol

CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal, Zonguldak ve Bartın Valilikleri ile Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) işbirliğinde Zonguldak’ta düzenlenen, ’Batı Karadeniz Lezzet Atölyesi’ projesinin tanıtım toplantısına iki Vali’nin de katılmamasını salondan ayrılarak protesto etti.

Bölgenin yerel mutfak değerlerinin açığa çıkarılması ve tanıtılması amacıyla gerçekleştirilen projenin Dedeman Oteli’ndeki tanıtım toplantısına Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya, İl Genel Meclisi Başkanı Vecdi Durdubaş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekai Kasap, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necmi Çelik, BAKKA Genel Sekreteri Faruk Tezel katıldı.

Toplantı için otele gelen CHP Zonguldak Milletvekilleri Mehmet Haberal ve Ali İhsan Köktürk’ü salonun girişinde İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekai Kasap karşıladı. Haberal, Zonguldak Valisi Kaban’ın toplantıya katılmadığını öğrenince tepki gösterdi.

Zonguldak, Bartın ve Karabük Valilikleri’nden davet aldığını belirten Haberal, "Üç validen de davet aldım. İşimi gücümü bıraktım, nezaket gösterdim geldim. Ama hiç biri yok. Böyle bir rezalet olamaz" dedi.

Haberal, yanlarına gelen Kaymakam Ahmet Karakaya’ya da aynı şeyleri söyledikten sonra Ali İhsan Köktürk’le birlikte salona girmeden otelden ayrıldı.

Toplantıda konuşan Kaymakam Ahmet Karakaya da toplantıya katılımın az olmasını eleştirdi. Karakaya, "Olayın ciddiyetini zedelemeden biraz resmiyeti bozmaya çalışayım. Öncelikle konusu lezzet olan bir hususta bu kadar yetersiz bir katılımın olmasına üzüldüğümü ifade etmek istiyorum. Zannedersem biz bu projenin adını ’Lezzet Atöylesi’ değil de ’Lezzet Atölyesi Ziyafeti’ olarak koymalıydık. Belki daha cazip bir hale gelirdi" dedi.