BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,75
ALTIN 2.492,11
HABER /  GÜNCEL

Haberal'a ömür boyu onur üyeliği

Prof. Dr. Mehmet Haberal, yanık tedavisi alanındaki başarıları ve katkıları nedeniyle, Uluslararası Yanık Derneği tarafından “Ömür Boyu Onur Üyeliği” unvanıyla ödüllendirildi.

Abone ol

Haberal’a “Ömür Boyu Onur Üyeliği ödülünün verildiği, derneğin eski başkanlarından ve Ödül Komitesi Başkanı Harvard Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ronald Tompkins tarafından açıklandı. Ödülün simgesi onur plaketi, cezaevinde Haberal’a sunulması için Başkent Üniversitesi Rektörlüğü’ne gönderildi.

HABERAL’IN DİĞER ÖDÜLLERİ

Yanık tedavisi alanındaki önemli çalışmaları ve katkıları nedeniyle Haberal, daha önce de ödüllendirilmiş, 1985 yılında Amerikan Yanık Derneği tarafından kendisine, yanık tedavisi alanının en saygın ödüllerinden “Everett Idris Evans Ödülü” verilmişti. 2006-2008 döneminde Uluslararası Yanık Derneği’nin ve Orta Doğu Yanık ve Yangın Afetleri Derneği’nin başkanlıkları görevlerinde de bulunan Haberal, o dönemde Brezilya Yanık Derneği Yönetim Kurulu tarafından da “Derneğin Onursal Üyeliği” unvanıyla ödüllendirilmişti. Haberal, 1973 yılında ABD’nin Texas eyaletindeki Galveston kentinde Shriner’s Yanık Enstitüsü ve John Seally Hastanesi’nde yanık tedavisi üst ihtisası yapmasının ardından Türkiye’ye dönerek yanık alanındaki çalışmalarına başlamış, 1979’da Türkiye’deki ilk Ulusal Yanık Kongresi’ni düzenlemesi yanı sıra, Türkiye Yanık ve Yangın Afetleri Derneği ile Orta Doğu Yanık ve Yangın Afetleri Derneği’nin kuruculuğunu yapmıştı. Haberal, 92 ülkenin temsil edildiği bin 130 üyesi bulunan Uluslararası Yanık Derneği’ne 1975 yılında Ulusal Temsilci olarak seçilmiş, ilerideki yıllarda Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Sekreter Yardımcısı olarak görev yaptığı derneğin, 2006- 2008 döneminde başkanlığına seçilmişti. Uluslararası Yanık Derneği’nin 15’inci Genel Kongresi ve derneğin kuruluşunun 50’inci yıldönümü toplantılarının 2010 yılında İstanbul’da yapılması kararının başkanlığı döneminde alınmasını sağlayan Haberal’ın, o tarihte tutuklu olmasına karşın bu toplantıların gerçekleştirilmesini sağlanması, dernek tarihinde bir başarı olarak yer almıştı.