BIST 9.525
DOLAR 32,55
EURO 34,70
ALTIN 2.494,28
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Haberal erken mi tahliye edildi?

Mehmet Haberal, hakkında ulusal bir gazetede yazılan 'cezaevinden 12 gün erken çıktığı' iddiasına yanıt gecikmedi.

Abone ol

Ergenekon davasının karar duruşmasının ardından tahliye edilen CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal, hakkında ulusal bir gazetede yazılan ‘cezaevinden 12 gün erken çıktığı’ iddiasına “Küçük hesap yapmasın kimse” diyerek yanıt verdi.

CHP Zonguldak Milletvekili Prof.Dr. Mehmet Haberal, Ramazan Bayramının 3. gününü memleketi Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde geçirdi. Haberal’a CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, CHP Zonguldak İl Başkanı Halil Furat ile partisinin ilçe ve belde teşkilatları ile bazı belediye başkanları eşlik etti.

Ereğli ilçesi girişinde partililer tarafından karşılanan Haberal, kalabalık bir araç konvoyu ile önce Süleymanbeyler köyünü ziyaret etti. Burada vatandaşlarla bir süre sohbet eden Haberal, herkesin özgürlüğün kıymetini bilmesi gerektiğini söyledi. Konuşmasında ‘Adalet’ vurgusu yapan Haberal, suçunun ne olduğunu hâla bilmediğini ifade etti.

Süleymanbeyler köyünün ardından Yazıcılar köyü ile Ormanlı beldesini de ziyaret eden Haberal, vatandaşlara köyde hangi ürünleri ürettiklerini sordu, köylülere çok çalışmalarını tavsiye etti.

HZ. ÖMER’Lİ ÖRNEK

Kendisinin de çiftçilik yaptığını, ormanlarda çıplak ayakla dolaştığını ve fındık toplarken ağaçlardan düştüğünü söyleyen Haberal, ülkenin daha fazla gelişmesi için çok çalışmaya ihtiyaç olduğunu dile getirdi. Hz. Ömer’in bir sözünü örnek veren Haberal, “Hz. Ömer diyor ki, ’Yattığınız yerde ‘Allahım rızkımı ver’ diye dua ederseniz, gökten ne altın ne de gümüş yağar.’ Bunun tek yolu var çalışmaktır. Dolayısıyla hepimizin tek görevi var. Ülkemizin yükselmesi için çok çalışmak. Bakalım bundan sonra göreceğiz Ormanlı’da yeni ne üretilecek? Üretmezseniz ilerleyemeyiz” diye konuştu.

Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Haberal, ulusal bir gazetede ‘aldığı hücre cezasının uygulanmadığı ve bu nedenle cezaevinden 12 gün erken çıktığı’ yönündeki iddia soruldu. Haberal da soruya şöyle karşılık verdi: “Küçük hesap yapmasın kimse”

Haberal, cezaevinden erken tahliye edildiği iddiasına şu yanıtı verdi:
“Kusura bakmayın, ben o işlerle meşgul değilim. Ben şu an Zonguldak’la meşgulüm. Zonguldak’a nasıl bir hizmet getirebiliriz ile meşgulüm. Tamam mı? Küçük hesap yapmasın kimse.”

Ereğli ilçesinde köy ziyaretlerini sürdüren Haberal, bu gün saat 16.30’da CHP’li Ereğli Belediyesi’nin önünde halka hitaben bir konuşma yapacak.