BIST 9.140
DOLAR 32,38
EURO 35,04
ALTIN 2.326,58
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Haber sitelerine şok! Google haberler kısmını kaldırıyor

ABD'deki seçimler sonrasında Google'dan büyük bir adım geldi. Google haberler kısmını kaldırıyor. Masa üstü bilgisayarlarda haberler kısmı çıkmayacak. Haber siteleri şokta.

Abone ol

Google'dan haberler kısmı için şaşırtan bir karar geldi. ABD seçimlerinde Amerika’da bazı haber sitelerinin news kaydı olmaksızın Google haberler bölümünde çıkması yeni düzenlemeyi gündeme taşıdı.

Sahte haberlerin Haberler kategorisinde çıkmasından ötürü rahatsız olan Google birkaç hafta içinde masaüstü bilgisayarlarda haberler (news) bölümünü kaldıracak.

Google’dan haber sitelerini etkileyecek bir karar yakında uygulamada olacak. Google'da Haberler bölümü değişiyor, bunun yerine mobil cihazlarda mevcut olanlara benzer "En İyi Hikayeler" döngüsü geliyor.

SAHTE HABERLER İÇİN ÖNLEM

Bu planlama ABD seçimlerinden sonra daha da hızlanıyor. Amerika Başkanlık Seçimlerinde bazı haber sitelerinin “haberler” bölümünde çıkması ve o haberlerin “sahte haber” olmasından ötürü hem kullanıcılar hem arama motoru oldukça rahatsızlandı. Google'ın sahte haber sitelerini kandırmak için yaptığı algoritmalar Google tarafından hala "spam" yakalamak için kuruldu.

GOOGLE CEO'SUNDAN HABERLER AÇIKLAMASI

Google CEO'su Sundar Pichai, "Bakış açımızdan, sahte haberlerin dağıtıldığı bir durum olmamalı, bu nedenle burada daha iyisini yapmaktan vazgeçmiyoruz" açıklamasında bulundu.

 Sahte haberler, seçimden sonra spotlara girdikten sonra, Google da sahte haber sitelerini reklam ağından yasaklayarak gelirlerini kesintiye uğratacağını açıkladı.