BIST 8.976
DOLAR 32,33
EURO 35,05
ALTIN 2.283,62
HABER /  DÜNYA

H. Ahmet İlhan KBSB Başkanı seçildi

Mimsan Grup Genel Koordinatörü H. Ahmet İlhan, Kazan ve Basınçlı Kap Sanayicileri Birliği Derneği (KBSB) başkanı seçildi. İlhan, sektörün ge...

Abone ol

Mimsan Grup Genel Koordinatörü H. Ahmet İlhan, Kazan ve Basınçlı Kap Sanayicileri Birliği Derneği (KBSB) başkanı seçildi. İlhan, sektörün gelişimi, planları ve beklentileriyle ilgili açıklamalarda bulundu.
1985 yılında İstanbul’da kurulan Kazan ve Basınçlı Kap Sanayicileri Birliği Derneği’nin (KBSB) yeni başkanı Mimsan Grup Genel Koordinatörü H. Ahmet İlhan oldu. Dernek, ortak standartlar çerçevesinde ulusal kazan ve basınçlı kap sanayisini gelişmiş ülkeler seviyesine getirmeyi, ülkemizin ihtiyacı olan kazan ve basınçlı kapların yurt içinde üretilmesini sağlamayı ve bu konularda üyelerine destek olmayı amaçlıyor. Derneğin yeni başkanı Ahmet İlhan, "Şu an bir nöbet değişimi gerçekleşti. Yaklaşık otuz yıllık süreç içerisinde Kazan ve Basınçlı Kap Sanayicileri Birliği, ülkemiz sanayisinde ciddi hizmetlerde bulundu. Benden önce bu nöbeti taşıyan, bu bayrağı taşıyan herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Kazan ve Basınçlı Kap Sanayicileri sektörünün gelişimi ve yapmak istediklerini anlatan İlhan şunları söyledi; "Biz sanayicilerimizle, özellikle kazan ve basınçlı kap sanayicilerimizle daha fazla bütünleşmek istiyoruz daha fazla hizmet etmek istiyoruz. Ülkemizin bize ve bizim hizmetimize ihtiyacı var bunun bilincindeyiz. Herkesin bildiği gibi ciddi bir cari açık problemimiz var. Ülkemize yıllık 3 milyar dolar cari açığı azaltacak bir katkı vermek istiyoruz. Enerjinin yerlileşmesi gerekiyor, enerji girdilerinin yerlileşmesi gerekiyor ve enerji teknolojilerinin yerlileşmesi gerekiyor. Bu konuda biz, Kazan ve Basınçlı Kap Sanayicileri Birliği olarak hizmete hazırız. Özellikle termik santrallerin yerlileşmesi konusunda hizmete hazırız."
Özellikle yerli üretimin önemini ve Türkiye’de üretilen kazan ve basınçlı kapların Avrupa kalitesinde olduğunu, siyaset kurumunun da yerli üretimin geliştirilmesi ve önünün açılması yönünde bir irade ortaya koyduğunu belirten İlhan, "Bilindiği gibi sayın Başbakanımız, tüm kamu kurumlarına yönelik göndermiş olduğu bir genelgeyle yerli hammadde, yerli katkı, yerli makine kullanımıyla ilgili teşvik içeren bir genelge yayınlamış bulunuyor. Bu genelgeyle yüzde 15’e kadar pahalı dahi olsa yerli makinelerin yerli girdilerin kullanımının kamu tarafından teşvik edileceği ve arzu edildiği ifade ediliyor. Fakat bu iradenin kamu politikalarına henüz yeterince yansıdığını göremiyoruz. Biz rüşdümüzü ispat ettiğimize inanıyoruz. Kazan ve Basınçlı Kap Sanayicileri olarak, dünyaya kazan ve basınçlı kap ihracatı yapıyoruz. Sektörümüz mensupları, Avrupa kalitesinde ürünler üretmektedir. Bunun ispatı ise bazı Avrupa markalarının yerli ürünleri kendi markalarıyla satabiliyor olmalarıdır. Döviz zengini bir ülke değiliz, dolayısıyla marka farkı için büyük paralar ödemeyi gereksiz buluyoruz. Avrupa kalitesinde ürünler üretiyoruz ve üstelik bunu Uzakdoğu fiyatıyla yapıyoruz. Ülkemizin kamu bürokrasisinin de bunu bilmesini, tanımasını ve görmesini istiyoruz. Yani özetle diyebiliriz ki, biz rüşdümüzü ispat ettik. Sıra bunu kamu bürokrasisinin fark etmesinde diyoruz. Bu sayede cari açığımızın azalmasına da hizmet etmek istiyoruz" dedi.
Enerji sektöründe ciddi bir dışa bağımlılık içerisinde olduğumuzu vurgulayan İlhan, "Enerji kaynaklarında ve teknolojilerindeki bu dışa bağımlılığın azaltılması gerekiyor. Enerjide ve enerji teknolojilerinde yerlileşme konusunda açıkçası gerek Sanayi Bakanlığımızın gerek TÜBİTAK’ın gerek Enerji Bakanlığımızın birtakım çalışmaları var. Biz, Kazan ve Basınçlı Kap Sanayicileri olarak gerek sanayi bakanımızın gerek enerji bakanımızın, Başbakanımızın yerlileşmeye yönelik bu iradesini canlandırmak istiyoruz, hayata geçirmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.
Yerli termik santral yapmak için isteğe ve donanıma sahip olduklarını söyleyen H. Ahmet İlhan "Biz, Kazan ve Basınçlı Kap Sanayicileri Birliği olarak yerli termik santral yapımı konusunda hizmete hazırız. Bunların fark edilmesi bizi de mutlu edecektir, hizmet motivasyonumuzu artıracaktır. Bütün bunları sektörümüz mensuplarıyla daha çok kenetlenerek başarabileceğimizi biliyoruz. Sektörümüz mensupları her gün daha fazla AR-GE’ye eğitime ve personeline yatırım yapıyor. Bütün donanımımızla ülkemize daha fazla hizmet etmeye hazırız" dedi.
(İHA)