BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,87
ALTIN 2.435,70
HABER /  GÜNCEL

Güzellikleri ekmek için Türkiye’min emrindeyim”

Beş partinin cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, seçim bildirgesini açıkladı. İhnsaoğlu, "Ne ekersek onu biçeriz. Güzellikleri ekmek ...

Abone ol

Beş partinin cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, seçim bildirgesini açıkladı. İhnsaoğlu, "Ne ekersek onu biçeriz. Güzellikleri ekmek için, Türkiye’min emrindeyim” dedi.
Tüm Türkiye’nin adayı olduğunu ve her partiye eşit mesafede olduğu söyleyen İhsanoğlu, Eskişehir’deki Gezi Parkı odaklı olaylarda dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz’ı da ilk ölüm yıl dönümünde unutmadı. İhsanoğlu, "28 Şubat’ta gencecik kız çocuklarımıza ’sıkmabaş’ diye bağıranlar vardı. Ben buna karşı durdum, makamım elimden alındı. Ben öğrencilerime ’sıkmabaş’ diye hakaret ettirmem. Okuma hakkının elinden almasına izin veremezdim. Gün geçti, yeni bebekler doğdu. Ülkeleri için sokağa çıktılar. Dün nasıl yanındaydım, bugün de yanındayım. Ben talebelerime, gençlerime ’çapulcu’ dedirtmem. Ali İsmail Korkmaz da onlardan biriydi. Onun da tüm kaybettiğimiz canların da ruhu şad olsun" diye konuştu.

SEÇİM SLOGANI
Seçim sloganının “Ekmek için Ekmeleddin” olduğunu kaydeden çatı aday, “Ne ekersek onu biçeriz. Güzellikleri ekmek için, Türkiye’min emrindeyim” dedi. İhsanoğlu, "Elimde bir avuç tohum var. Bu tohumları vatan dediğimiz, imtihan tarlasına ekmek istiyorum. Ben bu tarlaya sevgi ekmek istiyorum. Sevgi ekeyim ki, sevgi filizlensin. İnsanlarımız kavga etmesin. Ben kadınlarımızın tüm hak ve hürriyetleriyle yaşadığı bir Türkiye hayal ediyorum. Ben çocuklarımızın can vermeyeceği, kimsenin kimsenin canına kast etmeyeceği bir Türkiye hayal ediyorum. Hayal ettiğimiz Türkiye’ye ulaşmanın yolu da tarlaya hakaret değil, sevgi tohumları ekmektir. Dolayısı ile diyorum ki; Sevgiyi ekmek için verin elinizi" diye konuştu.

FİLİSTİN KONUSU
İhsanoğlu, bir soru üzerine, Filistin’e yaptığı hizmetlerin herkesçe bilindiğini açıkladı. Ekmeleddin İhsanoğlu, Filistin’de gruplar arasında ateşkesin sağlanması, milli birlik hükümeti kurulması çalışmalarında hep kendisinin olduğunu söyledi. İhsanoğlu, "Hükümetin kuruluş merasimine Filistin dışından davet edilen tek kişi bu kardeşiniz olmuştur" dedi.
Gazze’ye defalarca gittiğini de kaydeden İhsanoğlu, şunları kaydetti:
"Filistin davasına yaptığım en büyük hizmetlerden birisi, Filistin’in BM ve bağlı kuruluşlarına üyeliğini sağlamaktır. UNESCO’ya tam üyelik olmuştur. Filistin devleti BM’nin bir alt organında tam üye oluyor...Bunları yapan siz nasıl -Filistin’e hizmet etmedi- diyebilirsiniz?"
(İHA)