BIST 9.048
DOLAR 32,32
EURO 35,13
ALTIN 2.294,97
HABER /  GÜNCEL

Güvenlik toplantısı sonrası ilk açıklama!

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Beştepe'de ''Güvenlik Değerlendirme Toplantısı'' yapıldı. Toplantıda, Afrin'de başlatılan Zeytin Dalı Harekatı ele alındı. Zirve sonrası açıklama yapan İbrahim Kalın, ''Zeytin Dalı Operasyonu, herhangi bir etnik gruba değil, sadece terör örgütlerine karşı yapılmaktadır.'' dedi.

Abone ol

Cumartesi günü başlayan Afrin harekatından sonra sıcak gelişmeler yaşanmaya devam ederken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de güvenlik zirvesi yapıldı. Beştepe'de 12.10'da başlayan toplantı, basına kapalı olarak gerçekleşti.

Zirveye Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Başbakan Yardımcıları, İçişleri, Dışişleri, Milli Savunma Bakanları ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Başdanışmanlar Adnan Tanrıverdi ve Mustafa Varank katıldı.

ANA GÜNDEM MADDESİ ZEYTİN DALI HAREKATI 
Toplantının ana gündem maddesi ''Zeytin Dalı Harekatı.'' Harekat kapsamında gelinen aşama ve izlenecek yol haritası Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığını yaptığı toplantıda masaya yatırıldı.

YALAN HABER UYARISI
Propaganda haberlerin altını çizen Kalın, ''Geçmişte pek çok örneğini gördüğümüz dezenformasyon faaliyetlerinin Zeytin Dalı Operasyonu'nda da tekrarlandığını üzüntüyle müşahede ediyoruz. Medyamız başta olmak üzere tüm kamuoyumuzu bu tür yalan, yanlış, çarpıtma mahiyetindeki provokatif haberlere, görüntülere, dedikodulara karşı dikkatli olmaya çağırıyoruz. Adli ve idari birimlerimiz, bu tür dezenformasyon faaliyetlerini yakından takip ederek gerekli müdahaleleri hukuk çerçevesinde süratle ve kararlılıkla yapacaklardır." dedi.

''TAMAMEN TEMİZLENENE KADAR OPERASYON DEVAM EDECEKTİR''
İbrahim Kalın, "Bölücü terör örgütü bölgeden tamamen temizlenene, Suriye’nin asli sahipleri olan ve 3,5 milyona yakını halen ülkemizde yaşayan kardeşlerimiz güvenle evlerine dönene kadar operasyonlarımız sürecektir." şeklinde konuştu.

DİKKAT ÇEKEN KIRMIZI DOSYA
Zirveyle ilgili paylaşılan fotoğrafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önündeki kırmızı dosya dikkat çekti.