BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,97
ALTIN 2.432,21
HABER /  MAGAZİN

Gürses'in cenazesi Tayfur'u isyan ettirdi

Ferdi Tayfur, Müslüm Gürses'in cenazesinde gördüğü olaylar için isyan etti.

Abone ol

Ünlü arabesk ve Türk Halk Müziği sanatçısı Ferdi Tayfur Müslüm Gürses'in cenazesinde yaşananlar için isyan etti.

Orhan Gencebay ve Müslüm Gürses ile birlikte arabesk müziğin en önemli temsilcilerinden biri olan Ferdi Tayfur, Bugün gazetesinden Şebnem Özcan'a önemli açıklamalarda bulundu.

Müslüm Gürses'in cenazesinde yaşananlardan rahatsız olduğunu belirten Tayfur, "Millet cenazeye sanatçı fotoğrafı çekmeye gelmiş. Toprağı eze eze kayaya çevirdiler. Benim cenazemi belediye kaldırsın" dedi.

İşte Ferdi Tayfur'un açıklamalarından bir kesit;

- Allah rahmet eğlesin Müslüm Gürses'i toprağa verdik. Siz onun hem meslektaşı hem arkadaşıydınız. Rahmetlinin arkasından ne demek istersiniz?

Kredi Kartı Borçlarınızdan kurtulmanın zamanı gelmedimi? Arayın yardımcı olalım...
Soyadını gerçekten iyi taşıyan bir adamdı. Gür sesi vardı onun, ama sessiz biriydi. Kimsenin etlisine, sütlüsüne karışmazdı. Onunla çocukluğumuzdan tanışırız. İkimiz de Adanalı'yız. Rahmetli babasını tanırım, 'Antepli Mehmet' derlerdi bizim oralarda. Babasıyla kağıt oynardık. Müslüm motosiklete çok binerdi. Bar bar bağırtırdı o motosikleti. Kimi erken gelir, geç gider, kimi geç gelir erken gider. 59 yaşında bir adamdı, orta yaşlı bir adamdı.

- Cenazesine yaklaşık 5 kişinin katıldığı söyleniyor. İzdiham o kadar büyüktü ki imam, cenazenamazı kıldırmak için çok uğraştı. Allah gecinden versin, naşınızın böyle kalabalıklar tarafından uğurlanmasını mı istersiniz yoksa 'hayranlarım beni orada bari rahat bıraksın' mı dersiniz?

Yok, hayranlarıma öyle bir şey söyleyemem. O onların bileceği iş... Ben istesem de istemesem de o günü tayin edemem. Ancak bütün Müslüman aleminin duasını beklerim. Televizyonlarda cenazeye gidin diye anonslar yaptılar. Bizim hiçbir şeyimiz doğru gitmiyor. İlla birileri gösteriş yapacak. Müslüm'ün tabutunu kırdılar, mezarı çöktü. Durun kardeşim ne oluyor ya? Camiye gittim, namazını kıldım baktım çok sıkışıyor, mezarlığa gittim. Kalsam orada izdiham olacak. Yana geçtim, haydaaaa ellerinde telefonlarla çevremi sardılar. Adamlar mezara sanatçı görmeye gelmişler. İnan bana oradan da kaçtım. Gitmek zorunda kaldım. İnsanlar çok anlayışsız, halbuki her şeyin bir dozu var değil mi? Dua edersin, 'helal ettik' diye bağırırsın ama onu yapmaya imkan bırakmadılar ki? Müslüm Gürses'in mezarına toprak atmama imkan bırakmadılar. Toprağı çiğneye çiğneye kayaya döndü toprak. Mezarı çökerttiler. Benden sonra o toprağı gevşetmek için kazmalarla kazmışlar.

- Bir mukayese yaptınız mı, "Bu benim cenazem olabilirdi, onun yerine şu anda ben olabilirdim" diye...

Tabii, o benim cenazem de olabilirdi. Ana rahmine düştükten sonra zaten ölüme yola çıkıyorsun. Ne yaparsan yap, önemli olan ana rahmine düşmeyeceksin. Çünkü bir canlı o, bitti. Ölüm dünyanın kanunu...

- Sizin cenazenizi nasıl kaldırsınlar?

Benim cenazemi kaldırmasınlar. Benim cenazemi belediye kaldırsın. Bana dua etsinler yeter.

* Müslüm baba'nın tabutuna Türk bayrağı sarılması gerekti. Devlet sanatçısı olduğun zaman sarılıyor

* Ölümden korkumuyorum. Niye korkayım ki. Dünyaya kazık çakmayacağız herhalde.