BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,81
ALTIN 2.418,48
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Gürsel Tekin'in Mustafa Sarıgül isyanı

Sarıgül ismi gündemden düşmüyor. Aday olacak mı oymayacak mı? Bu soru bu kez CHP'li Gürsel Tekin'e soruldu

Abone ol

CHP'nin muhtemel İstanbul adayı Gürsel Tekin Sarıgül sorusuna sinirlendi. Sarıgül "CHP'nin adayı olacak mı" sorusuna Tekin, "Bizim şu an muhatabımız Sarıgül değil. Geldikten sonra bu tartışmalar yapılır" diye cevap verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'den Mustafa Sarıgül açıklaması Samanyolu Haber'de yayınlanan Abdulah Abdukadiroğlu ile Günlük programının konuğu CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin oldu.

BU CEVAPLARI VERMEKTEN YORULDUK

Hem kendisine hem de diğer CHP yöneticilerine sürekli sorulan "Sarıgül CHP'nin adayı olacak mı?" soruları bu kez Gürsel Tekin'i canından bezdirdi. Sesini yükselterek cevap veren Tekin, şöyle konuştu:

"Mustafa beyle ilgili çok sorular soruldu. Hepsinde de evet dedik, buyursun gelsin dedik. Doğrusu bu cevapları vermekten yorulduk. Bu soruların öncelikle Sarıgül 'e sorulması gerekir. Gelip gelmeyeceğine kendisi karar verir. Bizim şu an muhatabımız Sarıgül değil. Geldikten sonra bu tartışmalar yapılır. Parti dışında bir arkadaşımızı tartışmamız doğrusu yanlış. "

SARIGÜL ANKETİ KÜLLİYEN YALAN

Sarıgül'ü ankette birinci gösteren anketin yalan olduğunu belirten Tekin şunları söyledi:

"Bir gazetenin haberinde CHP kamuoyu yoklaması yapmış. Külliyen yalandır. CHP yarışma içine sokacaksa kendi içindeki arkadaşlarını sokar. Parti dışında bir başka arkadaşımızı burada bir yarış zeminine sokmak bir siyasi partiye yakışan durum da değildir. Öyle bir yoklama yok." 

ADAY OLMAK İSTİYOR

Sunucunun aday olacak mısınız sorusuna Tekin, "Parti örgütü kimi istiyorsa bizim adayımız o olacak. Kim arzu etmez İstanbul gibi bir yeri" diye cevap verdi.