BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,09
ALTIN 2.308,07

Gürsel Tekin'in aday adaylığı taktik mi gerçek mi?

Yerel seçim sonuçları CHP'yi iktidara taşımayacak belki ama, Sarıgül'ün iktidarını kolaylaştıracak. Bir veya iki puan yetecek Sarıgül'e... Hele bir de İstanbul'u alırlarsa, değmeyin siz Sarıgül- Gürsel Tekin ikilisinin keyfine..

İstanbul, Gürsel Tekin'in gönlünde eskiden beri yatan bir aslandı. Pazar günü resmen aday aday olduğunu açıklayınca, Mustafa Sarıgül'e kilitlenenler şaşkınlık yaşadı, yaşıyor.. Gürsel Tekin'in sürpriz olmayan çıkışını "taktik" olarak yorumlayanların sayısı hayli fazla... 

Diyorlar ki:

- Mustafa Sarıgül fazla naz yaptı. Gürsel Tekin aday adaylığını açıklayarak, Sarıgül'ün gelişini hızlandırmak istedi.

 Ne ayıp!

Ne çirkin bir yaklaşım bu...

30 yıldır CHP'nin her kademesinde görev yapan Gürsel Tekin, Genel Başkan Yardımcısı sıfatıyla taşeronluk yapacak öyle mi?

Yapmaz!

Böyle bir hareketi, kendine yakıştırmadığı gibi, partisine de reva görmez. Ayrıca, Mustafa Sarıgül'ün naz falan yaptığı da yok. Yüzüne çarpılan kapının biran evvel açılmasını bekliyor. CHP, Sarıgül'e uzak değil, yeter ki o kapı açılsın!

*

Peki...

Yarın o kapı açılsa, Mustafa Sarıgül içeri girse ve İstanbul'a talip olsa...

Gürsel Tekin ne yapar?

Gönlündeki aslanı silip atacak mı?

İstanbul'dan vaz mı geçecek?

Meydanı Sarıgül'e mi bırakacak?

Hayır!

Gürsel Tekin'i azıcık tanıyorsam, Tuzla'dan başlattığı "demokratik yolculuk"ta destekçilerini yarı yolda bırakmayacak...

Kılıçdaroğlu tercihini Sarıgül'den yana koyarsa, yani CHP'nin İstanbul adayı Sarıgül olursa, Gürsel Tekin ne yapacak? 

Seçimi Sarıgül'ün kazanması için gecesini gündüzüne katacağından emin olabilirsiniz!

*

Gelin soruyu tersinden soralım... CHP'nin İstanbul adayı Gürsel Tekin olursa Mustafa Sarıgül ne yapacak? Rakip gibi gözükseler de, Tekin-Sarıgül ikilisi arasında düşmanlık hiç yaşanmadı bugüne kadar.

Benim tahminim o ki, Mustafa Sarıgül aday gösterilsin ya da gösterilmesin, bu seçimde CHP'nin Türkiye genelinde başarılı olabilmesi için ter dökecek.. İstanbul'un dışındaki illere yıllardır sevgi ekiyor Mustafa Sarıgül.. Kendisini CHP'nin genel başkanlığına taşıyacak Türkiye turunu bir kez daha gerçekleştirecek.

Yerel seçim sonuçları CHP'yi iktidara taşımayacak belki ama, Sarıgül'ün iktidarını kolaylaştıracak. Bir veya iki puan yetecek Sargül'e...  Hele bir de İstanbul'u alırlarsa, değmeyin siz Sarıgül- Gürsel Tekin ikilisinin keyfine.. 

Bu yazdıklarımı kenara not edin.. 

Bakarsınız çıkar... Ben de böbürlene böbürlene yazarım "demiştim" diye..  

Ama şu da bir gerçek ki, adaylık rüzgarı Sargül'den yana esiyor!