BIST 9.645
DOLAR 32,52
EURO 34,88
ALTIN 2.430,01
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Gürsel Tekin'den ilginç Gülen çıkışı!

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Erdoğan'ın Gülen'i davet ederek, meydan okuduğunu iddia etti.

Abone ol

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Başbakan Erdoğan'ın Fethullah Gülen'e çağrısının politik olduğunu iddia etti. Erdoğan'ın sözlerinin Gülen'e karşı meydan okuma olduğunu savunan Tekin, Arınç'ın Öcalan ev hapsi önerisinin CHP'yi ilgilendirmediğini bu soruların muhatabının da AK Parti olduğunu söyledi.

CHP Genel Merkez Danışmanı Ertuğrul Yamen ve Pınar Çınarcık'ın düğününe katılmak üzere Aydın'a gelen CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Aydın İl Başkanı Avukat Barkan Kalınomuz ve partilileri ziyaret etti.

Ziyarette gazetecilerin sorularını cevaplayan Gürsel Tekin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Fethullah Gülen Hocaya yaptığı "Türkiye'ye dön" çağrısını meydan okuma olarak değerlendirdi. Tekin, Fethullah Gülen'in Türkiye'ye dönmesiyle ilgili yapılan açıklamaların politik olduğunu ileri sürerek, "Biz bu konuda söyleyeceklerimiz söyledik. Tabii uzun süredir Sayın Başbakanla Sayın Gülen arasında kavga olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Bu politik bir çıkıştır ve Sayın Başbakanın Sayın Gülen'e çağrısı, bana göre meydan okumadır" diye konuştu. Tekin; "Başbakan'ın nasıl bir meydan okuma gerçekleştirdiğinin" sorulması üzerine, "İşte onu Sayın Başbakan'a sorun, O size tercüme eder" dedi. 

ARINÇ'A ÖCALAN GÖNDERMESİ


Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından ortaya atılan "terör örgütü PKK'nın silah bırakması durumunda elebaşı Abdullah Öcalan'ın cezasının ev hapsine dönüştürülmesinin tartışmaya açılabileceği" ifadesiyle ilgili Tekin, "Abdullah Öcalan'ın ev hapsini Bülent Arınç'a sorun. CHP'nin böyle bir görüşü yok. Bu sadece Arınç'ın görüşüdür. O yüzden bu konunun muhatabı Sayın Arınç veya Sayın Başbakan'dır" ifadelerini kullandı. 

"CHP BÜYÜKŞEHİRLERİN TAMAMINI ALACAK"

2014 Yerel Seçimlerinde Aydın'ın da aralarında bulunduğu bazı illerin büyükşehir olacağı hatırlatılan Tekin, bu konuyu Yeni Belediye Yasasıyla birlikte değerlendirmek gerektiğini söyledi. Son çıkan ve adına Kentsel Dönüşüm Yasası'nın ferman yasası olarak nitelendiren 
Tekin Şöyle konuştu:

"Önümüzdeki süreçte bu yasa iptal olmazsa belediyelerin başkanı Erdoğan, genel sekreteri de ikinci Erdoğan olacak. Yani Türkiye'nin belediyeleri iki Erdoğan'a teslim edilmiş olacak. Belediyelerin özerk olmasını, mali özerkliği talep eden parti olarak çevremizdeki bütün belediyelere bakıyoruz, bütün baskıya rağmen Aydın Belediyesi dahil olmak üzere güzel işler yapılıyor. Türkiye'de belediyecilik sistemi değişecektir. Büyükşehir de yapılabilir. Aydın da dahil olmak üzere İstanbul ve Ankara dahil olmak üzere bütün belediyeleri CHP rahatlıkla alacaktır" 
 
"NERİMAN FİDAN, PARTİ TABANINI TEMSİL EDEMEZ"

CHP İzmir İl Teşkilatı üyesi Neriman Fidan'ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ilettiği "Anayasa Uzlaşma Komisyonu'ndan çekilin" talebi sorulan Tekin, Fidan'ın görüşlerini kendisiyle de paylaştığını anımsattı. Her görüşe saygılı olduklarını kaydeden Tekin, şunları söyledi:
 
"Neriman Fidan'ın bildirisi kendi düşüncesidir. Herkes kendi düşüncesini rahatlıkla ifade edebilir. Neriman Hanım da özel kişisel düşüncesini arkadaşlarımıza iletmiştir, bana da iletti. Saygı duyarım" diye konuştu.

Tekin; gazetecilerin, 'Neriman Fidan, tabanı temsil ettiğini söylüyor' şeklindeki sorusuna ise şu cevabı verdi:

"CHP'nin tabanını, CHP'nin genel merkezi, MYK'sı, Parti Meclisi temsil eder. Kişisel temsil olmaz. Ben bile milletvekili olmama rağmen temsil edemem. Sıradan bir partili arkadaşımızın 'Ben temsil ediyorum' demesi kabul edilemez."