BIST 8.886
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.239,28
HABER /  GÜNCEL

Gürsel Tekin'den ilginç Gülen yorumu

Fethullah Gülen hakkında 14 Aralık operasyonuyla çıkarılan yakalama kararını yorumlayan CHP'li Gürsel Tekin "Aslında çok sürpriz bir karar değil" dedi.

Abone ol

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği'nce, 14 Aralık ''paralel yapı'' soruşturması kapsamında, şüpheli Fethullah Gülen hakkında yakalama kararı çıkarılmasına ilişkin "Aslında çok sürpriz bir karar değil" dedi.

Tekin, partisinin Samsun Gençlik Kolları Başkanlığı'nca düzenlenen program öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Tekin Gülen hakkında çıkartılan yakalama kararını yorumladı.

"SÜRPRİZ DEĞİL ERDOĞAN İLAN ETMİŞTİ!"

Tekin, Fethullah Gülen hakkında yakalama kararının çıkarılmasına ilişkin soru üzerine "Aslında çok sürpriz bir karar değil. Daha bu operasyonlar başlamadan önce sayın Cumhurbaşkanı ilan etmişti. Listede kimlerin olup olmayacağını. Bizce çok sürpriz bir karar olduğunu zannetmiyorum" diye konuştu.

"FUAT AVNİ KİM BİLMİYORUM"

İktidarın içinde sürekli sorunların çıkabileceğini savunan Tekin, şöyle konuştu:

"Fuat Avni kimse bilmiyorum ama bu iktidarın şöyle bir belası var. Bu iktidar hiçbir paralel yapıdan kurtulabilecek gibi değil. Yani derin yapılarda ortaklıklardan kurtuluyoruz derken başka ortaklık çıkıyor. Fuat Avni bütün bu meseleleri yazdı kamuoyuna duyurdu. Bunların çok sürpriz olduğunu zannetmiyorum. Bundan sonraki süreçte ise her şey olabilir. İktidarın sürekli içinde bu sorunlar çıkabilir."

Tekin, İstanbul merkezli "paralel yapı" operasyonu kapsamında gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan gazetecilere de geçmiş olsun dileğinde bulundu.