BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,94
ALTIN 2.440,73
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Gürsel Tekin'den Bahçeli'ye 'sıkıyönetim' cevabı

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin sıkıyönetim isteğine AK Partili Ömer Çelik'in ardından CHP'li Gürsel Tekin de tepki gösterdi. Gürsel "Her şeyi asker yapacaksa o zaman vatandaş demez mi siz siyasetçilere ne gerek var? dedi.

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Milli Güvenlik Kurulu’nun (MGK) olağanüstü toplanması ve sıkıyönetim ilan edilmesi gerektiğini açıklamasının ardından, Bahçeli'ye hem AK Parti'den hem de CHP'den sert tepkiler geldi. 

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik Bahçeli'nin sıkıyönetim çağrısıyla ilgili tepkisinin ardından, CHP'li Gürsel Tekin'den de CNN Türk'te katıldığı canlı yayında eleştiri yaptı.

CNN Türk'te programa katılan CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin de Bahçeli'nin sıkıyönetim talebine karşı çıktı. Bahçeli'nin talebine katılmanın mümkün olmadığını söyleyen Tekin şöyle konuştu:

gursel-tekin.20150820171221.jpg
"O ZAMAN VATANDAŞ SORMAZ MI?"

"Aklı selim bir tutum ile süreci götürmek gerekir. Her şeyi askere havale etmek, denenmişi tekrar gündeme getirmek doğru değil. O zaman vatandaş sormaz mı? asker her şeyi yapacaksa siyaset ve siyasiler niye var?" 

omer-celik.20150820171302.jpg
ÇELİK: YANLIŞ ANLAŞILMALARA YOL AÇACAK BİR AÇIKLAMADIR

Çelik de, Bahçeli'ye verdiği tepkide "Türkiye’de sivil siyasete zarar veren, demokrasiyi gölgeleyen bu tip çağrılar her azman için Türkiye açısından olumsuz sorunlar doğurur. Devletin kurumları işliyor, güvenlikle ilgili tedbirler alınıyor. Siyasi yolları ıskalayıp sıkı yönetimi gündeme getirmek doğru talepler olmaz. Şu anda kamu düzenine dönük, milli birlik ve kardeşliğin korumasına dönük hükümetin tedbirlere partilerin destek vermeleri daha doğru olur. Sıkı yönetim gibi açıklamalar başka çağrışımlar yapan bir açıklamadılar. Böylesine tek başına zikredilmesi yanlış anlaşılmalara yol açacak bir açıklamadır" diye konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli , Milli Güvenlik Kurulu’nu olağanüstü toplantıya çağırmış; çatışmaların yoğunlaştığı il ve ilçelerde sıkıyönetim ilan edilmesini istemişti. Bahçeli, “Anayasa'nın 122. Maddesine uygun olacak şekilde, şiddet ve dehşet manzaralarının olduğu il ve ilçeleri de kapsayacak ölçüde ülkemizin bir bölümünü mutlaka sıkıyönetim tedbirleriyle emniyete almak zorunludur” çağrısı yapmıştı.

'SEÇİM İÇSAVAŞI TETİKLEYEBİLİR'

Bahçeli ayrıca, erken seçimle ilgili de "Seçim gündemi çok acil geri plana atılmalı. Türkiye'nin bugünkü şart ve ortamında seçime gitmesi iç savaşın fitilini tetikleyebilir tetikleyebilir" açıklamasında bulunmuştu.