BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.506,82
HABER /  GÜNCEL

Gürsel Tekin'e Ergenekon şoku!

CHP'li Gürsel Tekin, birlikte çay içip dinlediği vatandaşlardan birinin "CHP; Ergenekonu, Kürtlerin düşmanlarını savunuyor" eleştirisine maruz kaldı.

Abone ol

Gürsel Tekin, Van'da resmen şoke oldu!.. İftar sonrası vatandaşların derdini dinlemeye koyulan Tekin, bir kahvehanede oturdu ancak beklemediği bir tepkiyle karşılaştı.

Vatandaşlardan biri, "CHP, Ergenekonu, Kürtlerin düşmanlarını savunuyor" deyince Tekin bir süre cevapsız kaldı ancak, "Ya bir çay içtik bizi döveceksiniz" diyerek eleştirileri alttan almaya çalıştı.

Tekin'e tepki gösteren
Zeki Oruk, "Bu sorunu artık çözün, yarına bırakmayın. Eşitçe, insanca yaşamak istiyoruz. Kimliksiz yaşamak istemiyoruz. Kimliğin yanında aş, ekmek ve huzur olacak. Biz bunları istiyoruz" şeklinde konuştu.

AK Parti Van milletvekillerine olan tepkilerini de Gürsel Tekin'e anlatan Zeki Oruk, Başbakan Erdoğan'ın mitingde halkın gözünün içine bakarak yalan konuştuğunu da öne sürdü.

BU KANAMALI COĞRAFYADA CİDDİ SIKINTILAR VAR

Gürsel Tekin ise, klasik siyasetçiler gibi seçimden seçime dolaşan bir insan olmadığını söyleyerek, "İstanbul'daki Vanlılar ve Güneydoğulu insanlar beni çok iyi tanır. Sadece Van değil, bu kanamalı coğrafyada ciddi sıkıntılar var. İşsizlik, yoksulluk, siyasi ve yaşam sorunu var. Herkesin talebi huzurlu bir ortamda yaşamaktır. Bu yoksulluğa rağmen birinci derecede devletin ivedilikle yapması gereken huzurlu bir ortam oluşturacak. Bu da devletin görevidir, nasıl oluşturacaksa oluştursun" dedi.

Vatandaşın huzur içinde çarşıya çıkması gerektiğini de ifade eden Tekin, "Ateşkesten sonra vatandaş daha zuhurlu çarşıya çıkma imkanı elde etmiş. İkincisi ciddi bir yoksulluk ve işsizlik var. Bu bölgeye devletin ekonomikmen özel şeyler yapması lazım. Sayın Başbakan övünerek anlatıyor, 'Türkiye dünyanın 16. ekonomisine sahip'. Böyle bir ülkede bu sefalet yaşanıyorsa bu da o ülkenin ayıbıdır. Demek ki imkanlar var, kullanamıyoruz" diye konuştu.