BIST 9.090
DOLAR 32,37
EURO 34,99
ALTIN 2.325,61
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Gürsel Tekin, Sarıgül'ü pasifleştiriyor

CHP'de Genel Sekreterliğe getirilen Gürsel Tekin, tüzük değişmeden parti sitesinin MYK Üyeleri kısmında 7'nci sıraya çıktı.

Abone ol

Yerel seçim sonrası revizyona uğrayan Merkez Yönetim Kurulu'nda (MYK) 'genel sekreterlik' koltuğuna oturan İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin atağa geçti.

Akşam'da yer alan habere göre; Sitede Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun 8 Mayıs'ta yaptığı revizyondan önceki 'MYK Üyeleri' sıralamasında Genel Sekreter olarak görülen Bihlun Tamaylıgil 18'inci basamakta 'son sırada' bulunuyordu. Ancak revizyonda bu göreve partinin güçlü isimlerinden Gürsel Tekin getirilince kulislerde partinin eskiden Deniz Baykal'lı dönemde olduğu gibi yeniden 'güçlü genel sekreterlik' modeline geçeceği de konuşulmaya başladı.

SARIGÜL'ÜN ETKİNLİĞİ KIRILACAK

Tekin'in yeni dönemde Sarıgül'ün etkinliğinin kırılacağı İstanbul örgütü olmak üzere CHP'yi yeniden dizayn edip güçleneceğine yönelik işaretler gelmeye devam ediyor. Bu çerçevede CHP'nin resmi internet sitesindeki MYK listesi sıralamasındaki şaşırtıcı bir değişim dikkat çekiyor.

BİR ANDA 11 BASAMAK ÇIKTI

Bu uygulamanın da bir süre 'fiilen' uygulanacağı, 'hukuki' uygulama içinse tüzük kurultayı gerektiği ifade ediliyordu. Fakat CHP'nin resmi internet sitesi tüzük kurultayını bile beklemeden revizyondan sonraki 'MYK Üyeleri' listesinde Genel Sekreter Tekin'i son sırada değil, 7'nci sırada göstermeye başladı. Böylece Tekin tüzük kurultayı bile toplanmadan 11 basamak birden yükselmiş oldu.