BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,88
ALTIN 2.429,70
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Gürsel Tekin Sarıgül için ne dedi?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, TGRT Haber'de yayınlanan Basın Odası programında Hadi Özışık ve Gülden Kalecik'in sorularını yanıtladı.

Abone ol

İNTERNETHABER- Yerel seçimlerim yaklaşmasıyla siyasi partilerin adayları konusunda kulislerde hareketlenmeye başladı.

En son kulis ise CHP'nin İstanbul adayları konusundaydı. Adaylık için ise iki isim öne çıkıyor:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ile Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül.

Kulislerdeki bir diğer dedikodu ise Tekin ile Sarıgül arasındaki çekişme. Peki bu bilgiler doğru mu? Tekin ile Sarıgül arasında rekabeti aşan bir alıp verememezlik durumu var mı?

Herkesin merak ettiği bu sorunun yanıtını Gürsel Tekin, TGRT Haber'de Hadi Özışık ile Gülden Kalecik'in sunduğu Basın Odası prorgamında verdi. "Hiç kimseyle alıp veremediğim yok."

İSTANBUL'U İSTİYORUM

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na adaylığı konusunda topu partisine ve millete atan Tekin, gönlündekini de açıkladı:

"Siyaset yapan herkesin gönlünde İstanbul vardır."

 İşte Tekin'in Sarıgül ve yerel seçimlere ilişkin çarpıcı açıklamaları...

MAHMUT ÖVÜR'ÜN YAZDIKLARI DOĞRU DEĞİL

Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür'ün Tekin-Sarıgül çekişmesine ilişkin yazdıklarına ilişkin soruya Tekin sert dille yanıt verdi.

Övür'ün eski dostu olduğunu söyleyen Tekin,"Ne yazık ki yazdıklarının hiçbiri doğru değil" dedi ve ekledi:

"Benim sadece Mustafa Bey'le değil, kimseyle sorunum yok. Olamaz da.. Nereden çıkarıyorusunuz? Mahmut Övür'ün yazdıklarının hiçbiri doğru değil. Çok üzülüyorum. Aylin Kotil'in yürüyüşünde de etkim yok.

SARIGÜL SİYASİ RAKİBİM DEĞİL

Mustafa Sarıgül benim siyasi rakibim değil. Ben kimseden korkmam. Bir Allah'tan korkarım, bir de Rahmetli babamdan korkardım.

SARIGÜL'Ü NİYE CHP'YE ALMIYORSUNUZ?

Öncelikle Sayın Sarıgül'ün 'CHP'li olmak istiyorum' diye talepte bulunması lazım. Kimse onu kovmadı. Sayın Kılıçdaroğlu 2010 yılında genel başkan olduğundan bu yana çağrı yapıyor. Daha ne yapacağız.

İBB İÇİN ADAY OLACAK MISINIZ?

Herkes adaylığını açıklayacaktır. Benim adaylığım ise İstanbul'un ve partinin isteğine bağlıdır. Siz siyasi partisiniz, şirket değilsiniz. Her siyasetçinin elbette gönlünde vardır. Herkesin gönlünde yatar. Siyaset yapan herkesin gönlünde İstanbul vardır.

CHP'NİN İTTİFAK YAPACAĞI İDDİASI

İktidara karşı güç birliği için herkese çağrı yaptık yine yapabiliriz. Baraj altında kalabilecek siyasi partilere de geçmişte güç birliği çağrısı yaptık. Ancak geçen seçimlerde ittifak yaptığımız, isimler gösterdiğimiz yönündeki iddialar asılsızdır, kanıtlayın!

Eğer şunu kastediyorsanız 2011'deki kamuoyu yoklamalarında MHP'ye bizden giden oy yüzde 3.5. Bu bizim işaretimizden dolayı mı? Yapmayın! Eğer bir siyesi parti şöyle bir kaygı duyuyorsa. İktidrar partisi gücü elde ederse, 360'ı elde ederse diye insanların oy vermesi yüzde 3'ü vermesi normaldir. SP'nin Üsküdar, Ümraniye'deki oyları nereye gidiyor? AK Parti'ye. Bu da aynı şey.


Gürsel Tekin'den flaş açıklamalar

TGRT Haber'de yayınlanan Basın Odası programının bu haftaki konuğu CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'di. CHP'nin Mısır'daki darbeye bakışından yeni anayasa çalışmalarına, cumhurbaşkanlığı seçiminden başkanlık sistemi tartışmalarına kadar geniş bir yelpazede değerlendirmelerde bulundu.

gürsel-tekin-basin-odasi-canli.jpg

Ulaştırma Bakanı bu reste ne diyecek?

3'üncü köprü güzergahında yanlışlık yapıldığı iddialarına Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın verdiği 'Köprü güzergahında hiçbir yanlışlık yok" yanıtı CHP'li Gürsel Tekin'i tatmin etmedi.

3'ncü köprünün güzergahına ilişkin Bakan Yıldırım'ın imzasıyla yazılmış bir mektubun olduğunu açıklayan Tekin, "Sayın bakan evraklarını getirsin, biz de getirelim. Bizi ikna etsin 76 milyonun önünde özür dilerim" sözleriyle bakana meydan okudu.

gürsel-tekin-3.-köprü.20130717100825.jpg