BIST 9.042
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.300,61
HABER /  GÜNCEL

Gürsel Tekin: Saçlarım diken diken oluyor!

AK Parti ile CHP arasındaki koalisyon görüşmelerinin sonuçsuz kalmasını değerlendiren Gürsel Tekin "Tabanlarımız zıt dediklerinde saçlarım diken diken oluyor" dedi.

Abone ol

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreteri Gürsel Tekin, koalisyon görüşmelerinin olumsuz sonuçlanması ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Tekin, Hürriyet'e yaptığı açıklamada "Tabanlarımız zıt dediklerinde saçlarım diken diken oluyor. Sayın Davutoğlu olmuyor dedi. Sayın Cumhurbaşkanı zaten istemiyordu. Koalisyon olmadı. Sakın bize kimse din iman edebiyatı yapmasın, Elhamdülilah bizim imanımız tam. CHP Genel Sekreteri olarak değil, bir din adamının oğlu olarak söylüyorum..." dedi.



Gürsel Tekin, CNN Türk yayınında yaptığı açıklamada ise şunları belirtti: "Sürecin bu kadar uzamaması gerekiyordu, ama uzadı, hiç önemli değil. Bundan sonra muhalefet partilerine de şans verilmesi gerekildiğini düşünüyorum. Bütün partilerde, CHP’nin ne düşündüğüne yönelik, sadece Başbakan Davutoğlu’na değil... 7 Haziran sonrası 14 madde ile tüm kamuoyu ile paylaştık. Koalisyon müzakerelerinde oturursunuz, kısmen siz taviz verirsiniz, kısmen karşı taraf taviz verir ama devam edersiniz. Ne yazık ki Sayın Kılıçdaroğlu’nun elini kolunu bağladılar. Devam edemedi... 48 saat önceki duruma bakın, ve şu andaki duruma bakın. Gerek ekonomi ve gerek dış politikada çok ciddi sorunlarla karşı karşıyayız. Bir erken seçimin kimsenin yararına olmayacağını dün söyledik, bugün de söylüyoruz. Türkiyeye gelecek maliyetleri türkiye onlara ödedecektir.

Şu anda döviz piyasasının, borsanın geldiği durumu görüyorsunuz.  Her şey güllük gülistanlık gibi seçime gidelim derlerse o zaman bakacağız.  Erken seçime meclis kararı ile gidilmeli.  Meclisten erken kararı çıkabilir."