BIST 9.107
DOLAR 32,38
EURO 34,99
ALTIN 2.325,69
HABER /  GÜNCEL

Gürsel Tekin o saldırgan için esti gürledi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, partisinin genel başkanı Kılıçdaroğlu'na dün yapılan saldırı ile ilgili açıklama yaptı.

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, partisinin genel başkanı Kılıçdaroğlu'na dün yapılan saldırı ile ilgili açıklama yaptı.

Tekin, şüphelerini dile getirdiği basın toplantısında şöyle konuştu:

ESRARI KİMDEN ALDIN BİLE DENMİYOR?

"Saldırgan ifadesinde 4 gün önce esrar aldığını söylüyor. Esrarı kimden aldığı sorulmuyor. Esrarı temin ettiği insanların bile gözaltına alınmaması şaşırtıcı.

Ana muhalefete saldırmış bir kişiye tanıdığın milletvekili var mı sorusunun sorulmaması eksiklik.
Saldırganın telefonunu yanına almaması da önemli bir ipucu değil mi?

Hayatında ilk kez geldiği TBMM'de nerede duracağını iyi biliyor. En stratejik, en kritik, BDP’nin kapısının önünde bekliyor ve eylemini gerçekleştiriyor. Bizler, milletvekillerimiz, BDP’li milletvekilleri orada olmasa, CHP’liler bu şahsın BDP’li olduğunu varsayarak bir BDP-CHP çatışmasının kaçınılmaz olduğu görülüyor.

BU KAYITLAR İNCELEDİ Mİ? NEDEN CHP'YE BİLGİ VERİLMEDİ?

Bu böyle sıradan münferit sokaktan giderken parlamentoya gideyim, CHP genel başkanına bu eylemi gerçekleştireyim söz konusu olmaması gerekiyor. Bırakın profesyonelce polis olmasına gerek yok. Ne diyor şahıs?

Altıntepe Belediyesi önünde indim diyor. Acaba buradaki mobese kameraları incelendi mi? Yanında başka şahıslar var mıydı? Sosyal güvenlik kurumu önünde Mobese sistemi olama bile kurumun kameralarını görebilirsiniz. Örneğin Mithat Paşa Caddesi önündeki AVM önünde kameralar var. Bu MOBESE kameraları incelendi mi? Bunlar incelenirse bu şahsın yanında kimlerin olduğu görülebilir. Bu saate kadar bunlar yapıldı mı? Yapıldıysa CHP yetkililerin bilgi verme imkanı yok muydu? Bu kadar gayri ciddi önemli bir olayın böyle bir ifade tutanağı ile kaydedilmesi, olayın arkasında birilerinin olduğunu göstermektedir.

İKTİDAR ÇÜRÜRSE DEVLETİN İTİBARI DE ÇÜRÜR

Annesinin söylediği "oğlum kullanıldı" cümlelerin bile şahsa sorulmamış olması, "seni kimler kullandı" denilmemiş olması kamuoyunda ciddi soru işaretleri uyandırıyor. İktidarın çürüdüğü yerde devletin itibarı de çürüyor.

POLİSİN AKLINA BU SORUYU SORMAK GELMEZ Mİ?

Bu tutanakta kendisi bu eylemi siyasi olarak yaptığını dile getiriyor. Başbakan'a karşı tavrı nedeniyle bu eylemi yapmış. Polisin aklına siz bir partiye üye misiniz demek gelmez mi? Şaşkınlıkla izliyoruz.

Önümüzde çok ciddi araştırmalarımız bilgiler ve belgeler var. O bilgi ve belgeleri önümüzdeki saatlerde sizlerle paylaşacağız.

AKP'Lİ OLDUĞUNU BİLİYORDUK AÇIKLAMADIK

Dün akşam elimize ulaşan bilgiler doğrultusunda saldırganın AKP'li olduğunu biliyorduk. Ama soruşturmanın selameti açısından açıklamadık.

Az önce sanığın serbest bırakıldığına dair geçen haberler umarım doğru değildir.

SIRADAN BİR SALDIRGAN DEĞİL PROFESYONEL BİRİ

Bir milletvekili refakati olmadan Meclis'te yemek yenilemediğini siz de bilirsiniz. Bu kişinin sıradan olmadığını profesyonel olduğunu düşünüyoruz. Çok pratik bir biçimde polisin GBT'ye bakma şansı vardır. 26 suçtan sabıkalı bir kişinin Meclis'e bu kadar kolay girebilmesi de düşünülmelidir.