BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,56
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Gürsel Tekin o müdüre 'bilet' alacak!

Karayolları müdürüne Gürsel Tekin'den karşılık; "O müdürü yakında ben tatile göndereceğim. Gidişi olacak, dönüşü olmayacak."

Abone ol

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, "gölge kabine"yle birlikte basın toplantısı yaptı. İstanbul'daki onarım çilesine getirdiği "tatile gidin" önerisi ile tepki çeken Karayollara genel müdürüne Tekin'den sert karşılık geldi. Gürsel Tekin, "Sayın genel müdürü yakında ben tatile göndereceğim. Biletlerini ben alacağım. Gidişleri olacak. Dönüşleri olmayacak" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığını takip eden "gölge kabine" olarak tanımladığı bir grup milletvekili arkadaşıyla birlikte basının karşısına geçti. Tekin ve arkadaşları, İstanbul İl Başkanlığındaki basın toplantısında, başta trafik olmak üzere kentsel dönüşümden, Marmaray'a, üçüncü köprüden deniz ulaşımına kadar İstanbul'un bir dizi sorunuyla ilgili görüşlerini dile getirdi.

BABASININ ÖLÜM HABERİNE RAĞMEN KATILDI

Babasının vefat haberini aldığı halde önceden duyurusu yapılan basın toplantısına katılan CHP Ordu Millevekili İdris Yıldız başta olmak üzere, İstanbul Milletvekili Haluk Eyidoğan, Manisa Milletvekili Sakini Öz ve Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli de İl aşkanlığında hazır bulundu.

İSTANBUL BOTOKSLU BİR KENT OLDU

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Saraçhane'deki binasının girişinde bulunan İstanbul sülieti önünde çektirdiği fotoğrafı basın mensuplarına gösteren CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin tepkisini, "Gerçeği böyle mi? Ayıp değil mi? İstanbul'u botokslu bir kent haline getiriyorsunuz" şeklinde dile getirdi. Tarihi yarımadada çekilen başka fotoğrafları da gösteren Tekin, "Size gerçekleri göstereyim. Bunu görüyor musunuz? Niye utanıyorsunuz. Utancınızı neden kapatıyorsunuz. Hani siz Fatih Sultan Mehmet'le övünüyordunuz. Bu ne ?" şeklinde konuştu.

BAŞBAKAN YÖNETİCİLERİNİ YALANLADI

İstanbul'da 250 tane alışveriş merkezi olduğunu söyleyen Tekin, dünyada bunun bir örneğinin olmadığını kaydetti. Tekin " Kamu alanlarını imara açacaksınız. Yandaşlarınıza iş olanakları yaratacaksınız. Sonra döneceksiniz trafik nasıl çözülecek. Dün çok mu iyiydi. Bugün daha iyi olsun" şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın İstanbul trafiğiyle ilgili son açıklamalarına değinen Tekin, " Sayın başbakan belediye başkanıyken 'pasaport uygulayacağım' diyordu. Dün söylemiş, ilk kez bu kadar doğru söylüyor. 'İstanbul'da trafik normal zamanlarda da kötü zaten' diyor. Yöneticilerini yalanlıyor. 'Okullar tatil, güya trafik rahatlayacak diye çalışma başlattılar' diyor. 'Bunun çözümü çok kolay değildir'. Bunu iki kişi söylemişti. Japonya'dan gelen uzman bir de sayın başbakan" diye konuştu.

GENEL MÜDÜRÜ TATİLE GÖNDERECEĞİM

İstanbul'un trafik sorununun ancak metroyla çözüleceğini vurgulayan Gürsel Tekin, onarım çalışmaları nedeniyle felç olan trafiğe de değindi. Karayolları müdürünün "İstanbullu tatile gitsin" önerisine sert çıkan Tekin, "Sayın genel müdürü yakında ben tatile göndereceğim. Biletlerini ben alacağım. Gidişleri olacak. Dönüşleri olmayacak" dedi.

KÖPRÜ'DEKİ BAKIM İÇİN DENİZDE NEDEN HAZIRLIK YAPILMADI

CHP İstanbul Milletvekili Haluk Eyidoğan da bakım çalışmasının yıllar öncesinden planlanması gerektiğini söyleyen Eyidoğan, "Köprü bakımı nedeniyle İstanbul trafiği felç oldu. Bu bir beceriksizlik. Bakım yapılacaksa yıllar önceden planlanmış olması gerekir. O halde bunun önlemleri alınması gerekirdi. İnsanlar yolda kaldı. Denizi kullanamıyorlar. Hazırlık ve önlem döneminde deniz ulaşımıyla ilgili neden hazırlık yapılmadı? " şeklinde konuştu.