BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,97
ALTIN 2.432,89

Gürsel Erol kaç yaşındadır eşi kimdir?

2018 seçimlerinde CHP'ye 41 yıl sonra Elazığ'da milletvekilliği kazandıran Gürsel Erol kimdir eşi ve çocukları var mı ailesi hakkında neler biliniyor?

28 Aralık 1963 tarihinde Elazığ'da doğan Gürsel Erol 56 yaşında. Aslen Tunceli’li olan Gürsel Erol'un baba adı Zeynel, anne adı Nurten. Gürsel Erol'un anne tarafından dedesi Diyap Ağa diye bilinen Diyap Yıldırım'dır. Liseden mezun olduktan sonra üniversite eğitimi sırasında SHP gençklik kollarına katılan Gürsel Erol, 1991 yılında SHP Elazığ İl Başkanı olarak görev yaptı.

Gürsel Erol eşi ve çocukları : Evli olan Gürsel Erol'un 2 çocuğu bulunuyor. Gürsel Erol'un annesi Nurtel Erol Elazığ'da yaşıyor. 

Annesi Nurten Erol Meclisin ilk milletvekili olan Diyap Ağa'nın torunu

1995-2014 yılları arasında çeşitli Alevi ve Sivil Toplum Örgütleri’nde yöneticilik yapan Gürsel Erol, turizm sektöründe butik otelleri olan bir işadamı. Gürsel Erol'un trihi yapıların restorasyonları alanında faaliyet gösteren şirketi birçok defa Tarihi Kentler Birliği’nden “Yılın En Başarılı Restorasyonu Ödülü”nü almıştır.

CHP Elazığ milletvekili oldu
Gürsel Erol, 24 Haziran 2018 seçimlerinde Elazığ CHP Milletvekili seçilerek TBMM’ye girdi. Gürsel Erol daha önce Tunceli milletvekiliydi.

gürsel erol

Meşhur Dersimli Diyap Ağa'nın torunu
Gürsel Erol TBMM'nin ilk milletvekillerinden Diyap Ağa'nın torunudur. Gürsel Erol'un annesinin dedesi oluyor. Diyap Ağa, 1852'de Çemişgezek'de dünyaya geldi. Kürt ve alevi bir ailenin çocuğu olan Diyap Ağa, Ferhatuşağı Aşireti'ndendi. Hemen hemen tüm Dersimli aşiretler gibi kökleri Orta Asya, Horasan'a dayanıyordu. 17. Yüzyılın sonlarında Dersim'e göç etmişlerdi. Meclis'in ilk milletvekili olan Diyap Ağa Türkiye Cumhuriyetine bağlılığı ve efsane konuşmaları ile biliniyor.