BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,98
ALTIN 2.424,07
HABER /  GÜNCEL

Gürsel Erol kimdir eşi ve çocukları! Elazığ CHP milletvekili alevi mi?

ELAZIĞ milletvekili seçilen Gürsel Erol 27. dönemde CHP'nin 41 yıl sonra bu kentten çıkardığı ilk milletvekili oldu. CHP önünde oturma eylemi yapacağını söyleyerek hızlı bir başlangıç yapan Gürsel Erol kimdir eşi ve çocukları var mı?

Abone ol

Gürsel Erol'la 41 yıl sonra Elazığ'dan milletvekili çıkardı. Yeni CHP milletvekili ise siyaset arenasına hızlı bir giriş yaptı. CHP Genel Merkezi önünde oturma eylemi yapacağını duyurarak dikkatleri üzerine çeken Gürsel Erol bir kaç saat sonra bu kararından döndü.

Peki CHP'ye 41 yıl sonra Elazığ'da milletvekilliği kazandıran Gürsel Erol kimdir eşi ve çocukları var mı ailesi hakkında neler biliniyor?

Gürsel Erol eşi ve çocukları : Önce Elazığ Milletvekili Gürsel Erol'un özel hayatı hakkında bilgi vererek başlayalım. Evli olan Gürsel Erol'un 2 çocuğu bulunuyor.Gürsel Erol'un annesi Nurtel Erol Elazığ'da yaşıyor. 


Gürsel Erol ve annesi Nurten Erol...

Gürsel Erol kaç yaşında?
28 Aralık 1963 tarihinde Elazığ'da doğan Gürsel Erol 55 yaşında. Aslen Tunceli’li olan Gürsel Erol'un baba adı Zeynel, anne adı Nurten. Gürsel Erol'un anne tarafından dedesi Diyap Ağa diye bilinen Diyap Yıldırım'dır. Liseden mezun olduktan sonra üniversite eğitimi sırasında SHP gençklik kollarına katılan Gürsel Erol, 1991 yılında SHP Elazığ İl Başkanı olarak görev yaptı.

Alevi kökenli
1995-2014 yılları arasında çeşitli Alevi ve Sivil Toplum Örgütleri’nde yöneticilik yapan Gürsel Erol, turizm sektöründe butik otelleri olan bir işadamı. Gürsel Erol'un trihi yapıların restorasyonları alanında faaliyet gösteren şirketi birçok defa Tarihi Kentler Birliği’nden “Yılın En Başarılı Restorasyonu Ödülü”nü almıştır.

CHP Elazığ milletvekili oldu
Gürsel Erol 41 yıl sonra CHP'ye Elazığ'dan milletvekilliği kazandırdı. Gürsel Erol, 24 Haziran 2018 seçimlerinde Elazığ CHP Milletvekili seçilerek TBMM’ye girdi.