BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,11
ALTIN 2.310,05
HABER /  DÜNYA

Gürbüz: ’’Süreci bekliyorum’’

652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde başpehlivanlığı kazanan Ali Gürbüz, dopingli çıktığı yönündeki haberler ile ilgili açıklamalarda b...

Abone ol

652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde başpehlivanlığı kazanan Ali Gürbüz, dopingli çıktığı yönündeki haberler ile ilgili açıklamalarda bulundu.
652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde başpehlivanlığı kazanan ancak dopingli çıktığı ve altın kemer ile verilen 30 bin 250 liralık para ödülünün geri alınacağı yönündeki haberler ile ilgili olarak açıklamada bulunan Ali Gürbüz, “Bugün öğrendim. Süreci bekliyorum” dedi.652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde başpehlivan olarak altın kemerin ebedi sahibi olan Ali Gürbüz, yapılan tetkiklerde doping maddesi tespit edildiği ile ilgili olarak, “Ben de bugün sizler gibi basından duydum. Adımın böyle bir konuyla geçmesi beni gerçekten üzdü. Tabii bunun aslı var mı yok mu? Bana ve kulübüme resmi açıklama yok. Bu süreci bekliyorum. Ben bundan sonraki güreşlerime hazırlıklarımı devam ediyorum. Her hafta sonu güreşler var” şeklinde konuştu.
YUSUF MECEK: "TEK TESELLİMİZ ANTALYA’DA KALACAK OLMASI"
Kulüp Başkanı, Belek Belediye Başkanı Yusuf Mecek ise, konuyla ilgili olarak, “Ben de sabah gazeteden okudum. Eğer gerçekse üzücü bir olay. Daha bize resmi bir açıklama yapılmadı. Güreşçimiz Ali Gürbüz’e sordum ona da herhangi bir açıklama yapılmadı. Resmi açıklamanın yapılmasını bekliyoruz. Sporcumuz böyle bir şey yapmadığını, üzgün olduğunu ifade ediyor. Bütün Antalya camiası böyle bir olaydan çok üzülür. Bu bir ata sporu. Ata sporumuza sahip çıkıyoruz yıllardır. Bu çocuklarımıza sahip çıktık, böyle bir şey çıkarsa çok üzüleceğiz” dedi.
Altın Kemer’in ilk kez Antalya’ya gelmesi ile ilgili olarak ise, Başkan Mecek şu ifadeleri kullandı:
”Böyle bir şey çıkarsa kemer iade edilecek. Tek tesellimiz tekrar Antalya’ya gelmiş olması olacak, Kırkpınar’da ikinci olan İsmail Balaban’a verilecek olması, kemerin Antalya’da kalması bizi teselli edecek.”

"BAŞPEHLİVANIMI ATACAK DEĞİLİM"
Federasyon yetkilileri ile görüştüklerini, onlara da henüz resmi bir yazı gelmediğini kaydeden Başkan Mecek, “Doping olduğuna dair bir yazı gelirse itirazlarımızı yapacağız, ikinci şişeyi açtıracağız. Varsa da Ali Gürbüz’ü, Başpehlivanımı atacak değilim. Ali Gürbüz yanlış yapmış olabilir. Ali yanlış yaptı diye onu dışlayıp, horlayıp buradan gönderemem. Bizim güreşçimiz. O hatanın tekrar yapılmamasını temenni edip yolumuza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
(İHA)