BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.516,09
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Gurbetçiler esnafın yüzünü güldürdü

Suşehri ilçesinde yaz mevsiminin gelmesiyle tatillerini memleketlerinde geçirmek için gelen gurbetçi vatandaşlarımız, esnafın yüzünü güldürdü.

Abone ol

Tatilin yanı sıra memleketlerinde de yatırım yapmayı düşünen gurbetçiler, gayrimenkule büyük özen göstermeye başladı.

Yaz mevsiminde özellikle gurbetçi vatandaşların gelmesiyle nüfusu artan ilçede Şehir içi trafiğin artması zaman zaman yaralamalı ve maddi hasarlı kazaların olmasına neden olurken, Emniyet Müdürlüğü ekipleri bu konuda daha sıkı tedbirler alıyor. Otopark yetersizliği nedeniyle araçlarını cadde ve sokaklara bırakan gurbetçilerin, zaman zaman da trafik ekipleri ve otopark görevlileriyle tartışmalarına neden oluyor. Öte yandan, gurbetçilerin gelmesiyle birlikte çarşı esnafının işleri arttı. Esnaflar, "Gurbetçi hemşerilerimizin gelmesiyle birlikte işlerimizde artış, canlanma oldu" dediler.

Suşehri esnaflarından Yakup Kahraman, "Yaklaşık 130 kilo et döner taktım. Gurbetçilerimizin et dönere ilgisi büyük hatta bazı gurbetçilerimiz bir iki saat önceden döner siparişi veriyor İstanbul'a götürmek için. Bizde kestiğimiz döneri saklama kabında pastörize ederek gurbetçi vatandaşlarımızın pişmiş dönerin bozulmadan İstanbul'a kadar götürmesinde yardımcı oluyoruz. Her yıl bu aylarda gurbetçilerimizin gelmesi ile ilçede bir hareketlilik oluyor, yüzümüz gülüyor" diye konuştu.
Kahraman: Yaklaşık 2 buçuk yıldır Suşehri'nde esnaflık yapıyorum. Daha önce akıncılarda esnaflık yapıyordum. Suşehri'ni iş merkezi olarak gördüğüm için ilçeye böyle bir yatırım yapmayı uygun gördüm.

Lokantamızda 12 personelle Suşehri'ne ve gurbetçi vatandaşlarımıza hizmet vermekten mutluluk duyuyorum. Esnaf arkadaşlarımıza çağrımız gurbetçi vatandaşlarımıza her türlü kolaylığı ve ilgiyi gösterelim" diyerek, memnuniyetlerini dile getirdi.